İSTE Öğrencileri İş Dünyasına Entegre Oluyor!

0
371

İş Dünyası ile Entegrasyon (İDE) programı kapsamında İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu tarafından “Sektörle Buluşma ve Kariyer” eğitim ve buluşması gerçekleştirildi.

Şartları sağlayan ve isteyen öğrencileri son sınıflarının son döneminde sektörle buluşturarak, teorik eğitimini aldığı bilgilerin birebir uygulamasını yapmalarını sağlayan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE); İş Dünyasıyla Entegrasyon (İDE) programı kapsamında Antalya ve Hatay’dan gelerek etkinliğe katılan turizm işletmeleri yöneticileri ile ilgili öğrencileri “Sektörle Buluşma ve Kariyer” programında bir araya getirdi.

İSTE Merkez Kampüsü’nde Barbaros Hayrettin Konferans Salonu’nda yapılan programın açılış konuşmasında İSTE Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu İDE Koordinatörü Öğretim Görevlisi Ayhan Varol BAYER; İş Dünyasıyla Entegrasyon programının başarılı bir şekilde uygulanmasının ve talep görmesinin İSTE ve Yüksekokul adına gurur verici olduğunu ifade etti.

İskenderun Akçalı Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim AKÇALI konuşmasında; otelcilik sektörünün bölgedeki gelişimi için İSTE’ye tüm desteklerini vermeye hazır olduklarını ifade etti. Onur Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa BOYACIOĞLU da; kendisinin de Turizm İşletmeciliği mezunu olduğunu, turizmde üniversite düzeyinde eğitimin çok önemli olduğunu ve İSTE’ye desteklerinin tam olduğunu dile getirdi. Ardından sözü alan İSTE Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu mezunlarından Anemon İskenderun Otel Satış Yetkilisi Gizem YÜKSEKTEPELİ; sektör ile üniversitenin bütünlüğünün önemine değindi. Ramada İskenderun Oteli Operasyon Müdürü Ogün ZİDANOĞLU da; üniversite eğitimini tamamlayan yönetici adaylarının sektöre kazandırılmasında İSTE’nin ortaya koyduğu İDE modelinin yararlı olduğunu belirtti.

Sektör temsilcilerinin İSTE’nin İş Dünyasıyla Entegrasyon (İDE) programıyla ilgili destekleyici görüşlerini sunduğu program, Antalya/Belek’te faaliyet gösteren Ela Quality Resort Hotel İnsan Kaynakları Yetkilisi ve İSTE Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu mezunu Yeşim AKBALIK ve Kat Hizmetleri Müdürü Suzan KÜTÜK’ün sunumlarıyla devam etti. Yeşim AKBALIK konuşmasında; üniversite sıralarından sektör ofislerinde yönetici olacak adaylara deneyimlerinden örnekler vererek, eğitimin önemine değindi.

Sektör temsilcilerinin konuşmalarının ardından, İDE (İş Dünyasıyla Entegrasyon) şartlarını taşıyan İSTE Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu son sınıf öğrencileri ile sektör temsilcileri birebir görüşme yapma fırsatı buldu. Görüşmeler sonunda; daha öğrenci iken kendilerini iş dünyasıyla tanıştıracak sektör şirketlerinde iş fırsatı yakalayan öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Program sonunda, İSTE Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Alpaslan ATEŞ, tüm katılımcılara destekleri için teşekkür etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here