İstanbul’da Hatay Günleri’nde İskenderun Standına Yoğun İlgi

0
170

Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde, Hatay İş Adamları ve Bürokratları Derneği (HATİAB),  İstanbul Hatay Eğitim, Kültür, Tanıtım ve Dayanışma Derneği (HATAYDER) işbirliği ile gerçekleştirilen ‘İstanbul’da Hatay Günleri’ yoğun ilgi gördü.

Maltepe Sahil Etkinlik Alanı’nda bu yıl 8’incsi düzenlenen ve oldukça yoğun ilgi gören organizasyonda Hatay stantlarına akın eden vatandaşlar Hatay’ın kültür, tarih ve gastronomi mirasını yakından tanıma fırsatı buldu.

Medeniyetler şehri Hatay’ın kültürel zenginliklerinin yanı sıra orijinalliğini koruyan özgün ve doğal tatları, el sanatları, yöresel ürünlerini de yakından tanıma fırsatı bulan ziyaretçiler, Hatay’ın eşsiz lezzetlerinin sergilendiği stantları tek tek gezdi.

Hatay’ın kültürel, ekonomik ve tarihsel zenginliğinin yanı sıra mutfağının da tanıtıldığı Hatay Günleri’nde Yayladağı Şenköy Halk Oyunları ekibi de yöresel dansları ile ziyaretçilerin gönülleri mest etti.

Hatay Günlerinde açılan İskenderun Belediyesi standı da ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. İskenderun Belediyesi standına gelen ziyaretçilere çeşitli ikramlar yapılırken İskenderun hakkında genel bilgiler verildi.

Düzenlenen tanıtım günlerine katılan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, diğer belediyelerin ve esnafların stantlarını da ziyaret ederken, Hatay’ın ve İskenderun’un pek çok medeniyetin beşiği olduğunu, bölgenin tanıtımına katkı sunmak anlamında çaba sarf ettiklerini söyledi. Başkan Seyfi Dingil, medeniyetlerin beşiği olarak bilinen Hatay’ın, anlatılmakla tarif edilemeyeceğini, ziyaret edilerek, eşsiz coğrafyanın her yönüyle teneffüs edilmesi gerektiğini ifade ederek, bu tür etkinliklerin bölgemizin tanıtımına önemli katkılar sunduğunu ifade ederek, İstanbulluları Hatay’a davet etti.

Hatay’daki kardeşliğin tüm Dünyaya örnek olduğunu ifade eden Başkan Seyfi Dingil; “Hatay’da ki en zor şartlarda dahi birbirini sevme, birbirini anlama kültürünü İstanbullularla tanıştırmaya geldik. Hatay’da bunun altyapısı çoktur. İnsanlığın bugünkü ihtiyaç duyduğu o sevgi ve hoşgörü iklimi o günlerde yaşanmış, bugün etrafında yangın olmasına rağmen Hatay güvenli bir şehirdir. Hatay’da bütün dinlere mensup insanlar huzur ve barış içerisinde yaşamaktadır ve yaşamaya da devam edecektir. İnşallah bizlerde Hatay’ın barışına, hoşgörüsüne, sevgisine ve muhabbetine katkı  sunmaya birlikte devam edeceğiz” dedi. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here