İskenderun’un İl Olması Lafta Kalmasın! İskenderunspor ile Dalga Geçmeyin!

0
95

Kırk yıl içerisinde ‘İskenderun’un il olması’ ile ilgili o kadar çok çalışmalar yapıldı ki ama bir türlü gerçek amacına ulaşamadı. Amacına ulaşamamasının altında yatan asıl gerçek ise genelde dağın öte tarafının güçlü olmasından kaynaklandı. İskenderun hep üvey evlat şeklinde görüldü.

İskenderun Lobisi, Hatay ilinde ikinci sınıf şeklinde görüldüğünden dolayı genelde Antakya merkezden milletvekili olanların sesleri hep gür çıktı. İskenderun az biraz öne çıksa bir şekilde başına vurdular ve geri tökezlettirdiler.

Hangi siyasi parti olursa olsun Antakya için hiç farkı yok. Ankara, Antakya siyasilerine göre hareket eder. Antakya bir şeye yok dediyse İskenderun ağzından kuş tutsa yine bir adım ileri gidemezdi. Bugün sayfalar değişti gibi. Son günlerde İl olmamızın önünde kale gibi duran siyasiler Antakya’da artık yok. Var olanlar ise İskenderun’un gerçek hüviyeti karşısında sessiz kalmayı yeğliyorlar.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İskenderun’un il olmamasıyla ilgili son verdiği beyanatlar ile dağın bu tarafını bayağı üzdü. Hatay Valimiz Rahmi Doğan beyin ise siyasi atmosfere dalarak, İskenderun’un il olmasıyla verdiği hafif dalga çıkartan beyanatı gittikçe fırtınamsı şekle dönüşmesiyle, dağın bu tarafını incitmesi bizlerin moralini bozdu.

Büyükşehir Belediye Başkanının, söylediği sözlerle haklı olarak büyük şehrin sınırlarının küçüleceğinden dolayı İskenderun’un il olmasına karşı çıkması çok doğal. Ama vali beyimizin sözleri bizleri kırdı. Çünkü bugün ve yarın valimizin tayini çıkar ve gider. Bizler memleketimizde hep kalıcıyız. Yapılan görevleri mesut ve bahtiyar şekilde izler ve takdir ederiz. Yapılmayan görevler içinde boynumuz bükük kalır.

Geçtiğimiz günlerde İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı şahsımı ziyarete geldi. Ziyaret nedeninin asıl gelişinin sebebinin her ne kadar patates ve soğan üzerine olduğunu bilsem de, benim için onunla ileriki dakikalarda esas konuştuğum konular önemli. İskenderun’un il olmasıyla ilgili onu çok cesaretli ve heyecanlı gördüm. Dağın bu tarafını çok övdü ve İskenderun tarihsel gerçeğin ta kendisidir diyerek yeniden il olma dosyasını araladı.

Önemli olan konuşulan konuların arkasına düşmektir. Yoksa her dönem belediye başkanlarıyla çok dostane ilişkilerim oldu. Çoğu ile İskenderun’un il olmasını konuştuk ve birkaçı ateşlendi öne çıktı ama Antakya lobileri buna hiç fırsat vermedi. Şimdi hükümet arkanda ve ‘Yaparsa Tosyalı yapar’ sloganıyla her yerde her daim öne çıkılıyor.

Ak ve Kara geçidi geçince belli olur diye bir deyişimiz var. Zaman var. Güç var. Dağın bu tarafının dirayetli milletvekilleri var. Ateşlenen bu külün dumanı çıkar mı çıkmaz mı bekleyip göreceğiz. Yoksa diğer başkanlar gibi boynu eğilerek, başlanan bu çok önemli il olma mevzusu bir anda susturulacak mı?

Hatayspor bölgemin bir futbol takımı ben bir spor adamı gözüyle olaylara baktığımda, bölgemde ne kadar spor kulübü ve sporcuların çoğunlukta olmasından dolayı gurur duyarım. Hatayspor için kolları sıvayan Hatay valimiz, HBB başkanımız ve Antakya lobisinin istek ve istişareleriyle bölgemizde iş adamlığıyla gönüllerimize taht kuran Recep Atakaş kardeşimizin maddi ve manevi destekleriyle, Hatayspor gelmesi gereken kulvarları bir çırpıda çıktı. Hatayspor’un başarılarını Hatay olarak takdir ettik ve emeği geçenleri burada gönülden tebrik ediyorum.

Peki bizim suçumuz ne?!. İskenderun üzerinde dolaşan karabulutlardan biri de Turuncu-Mavi aşinalığımız olan aşkımız, şiirimiz, türkümüz her şeyimiz olan İskenderunspor’un sahipsizliği üzerinedir. İş adamlarımız bizi terk etti gitti. Valimiz son İskenderunspor maçını izlediğinde ‘Keşke diğer maçlarda da sizi yanımızda görseydik’ demek içimden geçti.

Geçmişe sünger çekmek istiyorum. Hatırladıkça tedirgin oluyorum. İskenderunspor formasıyla seçimlerde fink atan başkanların çoğu, seçim kazandıktan sonra İskenderunspor’u üvey evlat gibi görmeye başladılar. Sırf isimleri öne çıksın diye İskenderunspor’u şampiyon yaparak gururlanma postuna büründüler. Önemli değil geçmişi unuttum, unutmak zorundayım.

İdealim ‘Yaparsa Tosyalı yapar’ sloganının hedefine ulaştığını görmem. İskenderun’umuzun il olma çabasının yanında, İskenderunspor’un gerçekten geleceği yere bir an önce gelmesi temennimizdir. Yoksa laflarla-puflarla, esas hedefe kavuşacağımız yerde hızla hedeflerden uzaklaşırız. Memleket olarak bu gidişata zaten alıştık ama başkanın verdiği sloganın gerçek öyküsü ile hepimiz üzülür kahroluruz.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here