İskenderunspor 1967 Nefes Aldı!

0
95

Sahipsizlik ve maddi imkânsızlıklar yüzünden ligde zor anlar yaşayan ve son iki maçını kaybeden İskenderunspor 1967, ikinci yarıda ortaya koyduğu güzel futbolla, kendisi gibi tehlikeli bölgede bulunan Adıyamanspor’u 3-2 yenmeyi başardı. Kulüp Başkanı Sedat Uysal cenazesi dolayısıyla şehir dışında bulunduğundan yönetici olarak maçı tek Mustafa Çöloğlu izledi.

Maça tutuk başlayan ev sahibi İskenderunspor, ilk dakikalardan itibaren kalesinde tehlikeli ataklar gördü. 2. dakikada Adıyamanspor’lu Turgay, ara pasıyla Tolga’yı topla buluşturdu. Kaleciyle karşı karşıya kalan Tolga’nın sert şutu az farkla auta çıktı. 7. dakikada bu kez Abdulkadir’in pasında topla buluşan Emrah, çaprazdan vurdu, top kaleci Muhammet’ten geri döndü. İskenderunspor 1967’nin defansını bunaltan Adıyamanspor, 26. dakikada aradığı golü buldu. Soldan Emrah’ın ortasında topla buluşan Turgay, defansı çalımladıktan sonra dönerek vurdu: 0-1. 44’te ise sol kanattan Emrah, kale içine ortaladı. İsmail, durdurmadan vurdu, top yan direkte patladı. İlk yarı konuk ekibin üstünlüğüyle kapandı.

İkinci yarıya daha derli toplu ve organize başlayan İskenderunspor 1967, beraberlik golü için rakip kaleye yüklendi. Ev sahibi ekip, 51. dakikada beklediği golü buldu. Sağdan gelişen atakta Gökhan, kale içine ortaladı. Rakip defansın uzaklaştıramadığı top Nurettin’in önüne düştü. Nurettin sert vurdu ve dengeyi sağladı: 1-1. Golden sonra ataklarını sıklaştıran Turuncu-Mavili ekip, rakip takımı kendi sahasında hapsederken 62’de üstünlüğe ulaştı. Yine Gökhan sağdan aldığı topu ceza alanına ortaladı. Topu iyi takip eden Ali Yıldırım, mükemmel bir kafa vuruşuyla filelerini havalandırdı: 2-1.

Adıyamanspor, 74. dakikada beraberliği yakaladı. Korner atışını kullanan Turgay arkada unutulan Eyüp’ü gördü. Bu futbolcunun kafa vuruşu yeniden beraberliği sağladı: 2-2. galibiyet için tüm hatları ile yüklenen İskenderunspor 1967, 79. dakikada muradına erdi. Ceza sahası içinde düşürülen Mehmet Türk, hakemin tereddütsüz penaltı noktasını göstermesinin ardından atışı gole çevirdi ve takımına galibiyeti getiren golü kaydetti: 3-2.

İki maçtan sonra üç puanla buluşan İskenderunspor 1967’li futbolcular maç sonrasında alkışlandı. Taraftarlar ‘Sahipsiz memleket’ sloganları attı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here