İskenderunlu Heykeltıraştan Büyük Başarı

0
315

heykeltıraş1Geçtiğimiz aylarda İzmir’de yapılan Turgut Pura Vakfı Resim ve Heykel yarışmasına “Kısıtlı Özgürlük” adını verdiği eserle katılan Hacettepe Üniversitesi Heykel Ana Sanat Dalı Yüksek Lisans öğrencisi Emrah Ateşli, değerlendirme sonunda sergilenmeye layık görülen 22 eser arasına girdi. Ateşli, güncel bir konudan esinlenerek yaptığı “Kısıtlı Özgürlük” eseri İzmir Devlet Resim Heykel Müzesinde sergilendi.

Çocuk yaşta resim heykel işine İskenderun’da hizmet veren Aran Sanat Evinde başlayan Emrah Ateşli, genç yaşta olmasına karşın katıldığı yarışmalarda ödül aldı ve yurt genelinde birkaç eseri de sergilendi. 13 yıldır bu meslekle uğraştığını söyleyen Ateşli; “Çocuk yaşta Aran Sanat Evinde bu işe başladım. Bu mesleği bana sevdiren ve ileri noktaya taşımam noktasında büyük destek veren Meral Aran Kaysı oldu. Buradan da ona teşekkür ediyorum. Bu mesleği ilerletmek adına üniversitede bu bölümü seçtim ve MKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümünü tamamladım. Bu bölümde daha büyük hedeflerim olduğu için şuanda Hacettepe Üniversitesi Heykel Ana Sanat Dalı Yüksek Lisans eğitimim devam ediyor.

Aran Sanat Evinde hem çalışıyorum hem de eğitimimi sürdürürken de heykel dalında yapılan yarışmalara katılıyorum. Yakın zamanda geçtiğimiz aylarda ülkemizin en prestijli yarışmalarından biri olan Turgut Pura Vakfı Resim ve Heykel yarışmasına ‘Kısıtlı Özgürlük’ adını verdiğim eserle katıldım. Yapılan değerlendirme sonunda sergilenmeye layık görülen 22 eser arasına girdi ve İzmir Devlet Resim Heykel Müzesinde 3 hafta sergilendi. Bu benim için çok onur verici bir durumdu” dedi.

‘Kısıtlı Özgürlük’ eserinde ülkemizin güncel konusunu bir anlamda ele aldığını ifade eden Ateşli; “Bu eserim insanların her an dinlenebilir korkusu içinde olduğunu ve özel alanda dahi konuşamayacak halde olduklarını anlatıyor. Ayrıca insanların özel yaşamlarının iktidarların avuçlarının içerisinde olduğunu da simgelemektedir” diye konuştu.

İskenderun’da gerçekleştirilen saman heykeli sempozyumunda tanınmış Rus Heykeltıraş Tanga Preminger’in de çalışmalarında ona asistanlık yaptığını söyleyen Emrah Ateşli, şuanda da Devlet Resim Heykel Yarışmasına hazırlandığını belirtti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here