İskenderun’dan İsrail’e İlk Gemi Yola Çıktı

0
91

İskenderun Limanı’ndan, İsrail’in Hayfa şehrine Ro-Ro seferleri başladı. İskenderun’dan Hayfa’ya Ro-Ro seferlerinin başladığını açıklayan Hatay Vali Yardımcısı Orhan Mardinli; “Ro-Ro seferlerinin başlamasıyla, Suriye’de yaşanan olaylar nedeniyle sıkıntı yaşayan nakliyecilerimizin problemleri büyük ölçüde giderildi” dedi.

Sisa Denizcilik tarafından İskenderun Limakport Limanı’nda, Türkiye’den ilk defa Hayfa’ya gidecek gemi için kokteyl düzenledi. SİSA Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Bülent İpek tarihi bir ana tanıklık ettiklerini belirterek; “Türkiye ile İsrail ilk kez deniz yolu ile gemilerini köprü olarak bağlamış oluyor. Her ne kadar THY Tel Aviv’e günlük olarak uçuyor olsa da, ilk kez denizden iki ülkeyi birbirine bağlayan bir köprü görevi görmüş olacak” diye konuştu.

Gemi hakkında bilgiler veren Turman Denizcilik Sahibi Teoman Gülay ise geminin yaklaşık 120 TIR kapasiteli olduğunu belirterek; “Yunanistan bandıralı ‘Arianda’ isimli geminin boyu yaklaşık 210 metre ve 9 katlıdır. 39 bin grostonluk bir hacme sahip. 2 bin 500 yolcu taşıma kapasitesi var” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından kurdele kesimi yapıldı. Davetliler gemiyi gezerek yolcu ve TIR şoförleri ile görüştü. TIR’ların gemiye yüklenmesinin ardından gemi Hayfa’ya doğru hareket etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here