İskenderun’da ‘Sivrisinek Turizmi’ Sezonu Açıldı

0
186

Dört gözle beklenen  “bahar mevsimi” sınırları aşarak yurdumuza ulaştı. Havalar ısındı, rengârenk çiçekler açtı… Turizm sezonunda hareketlilik başladı.

Kentimizdeki turizm sezonunda, “turist sivrisineklerin” gelişiyle ilk siftah yapıldı. Kafileler halinde kentimize ulaşan “turist sivrisinekler”, rezervasyon yaptırdıkları dünyaca ünlü “beş yıldızlı” FEYEZAN KANALI Oteline yerleştirildi.

Her yıl bahar mevsiminde İskenderun’u ziyaret eden “turist sivrisinekler” kentimizi neden tercih ettiklerini şöyle açıklıyorlar: “…İskenderun, tam bize uygun bir sivrisinek cennetidir. Sıcak ilgi, güler yüz ve iyi hizmet, bizi buralara mıknatıs gibi çekmektedir.  Her yıl tatilimizi kentinizde geçiriyor, çok memnun kalıyoruz. Özellikle ücretsiz ikram edilen ”kan meşrubatı” çok lezzetli ve tadı damağımızda kalıyor. Sivrisinek turizmine uygun, eşsiz bir kentiniz var. Kıymetini iyi bilin…”

Şimdi de her yıl olduğu gibi bu yaz sezonu boyunca “turist” sivrisineklerin konaklayacakları “Beş Yıldızlı” turistik FEYEZAN KANALI Otelinin bazı özelliklerinden bahsedelim. Bu otel, üç dört kilometre uzunluğundadır. Sağlı sollu çamurlu sahil şeridiyle, 70 yıl önce inşaatı tamamlanarak hizmete açılmıştır.

“Güneş, balçık, çamur ve kirli suların” bir arada bulunduğu “sivrisinek turizmine” elverişli ideal bir tesistir. Çevreye yayılan “pis” kokularla adeta “turist sivrisineklerin” cazibe merkezi haline gelmiştir.

Otelin sunduğu yemek menüsüne gelince, açık büfe usulüyle isteyen istediği kadar yer içer. Ayrıca içecek olarak “kan şarabı” ikram edilmektedir.

“Turist Sivrisinekler” gündüz uyuyup dinlenmeyi seviyor, gece de eğlenmekten hoşlanıyorlar. Gece hayatına düşkünlükleriyle bilinen “turist sivrisinekler”, FEYEZAN KANALI OTELİ’ne ait KÖPRÜ ALTI diskoteklerde düzenlenen gece partilerinde doyasıya eğlendikten sonra, şehir turuna çıkıp evleri de bir-bir ziyaret ediyorlar.

Geleneklerimizin gereği misafirperver bir toplumuz. Yabancılara her zaman kucak açarız. Kapımız herkese ardına kadar açıktır. “Turist sivrisinekler” bu geleneğimizi iyi bilirler, mışıl-mışıl uyuyan ev halkını rahatsız etmeyecek şekilde, bunaltıcı yaz sıcağında ardına kadar açık olan kapı ve pencerelerden sorgusuz sualsiz içerilere dalarlar.

Sıra ikrama gelince, sabahlara kadar oda-oda dolaşıp, derin uykuya dalmış ev sahiplerinin ikram ettikleri enerji dolu “kan meşrubatını” kana-kana içtikten sonra, kaldıkları otele geri dönerler…

Kafile Başkanı Sivri Sivriburun, Sivrisinek TV’ye verdiği röportajda; “İskenderun’da bize gösterilen aşırı ilgiden çok memnunuz. Hele yerel içeceğiniz “kan meşrubatı”nın tadına doyum olmuyor. Ancak, tadını sevmediğimiz, kalitesi yüksek, etkileyici ve sarhoş edici “haşere meşrubatı” ikram edilmesi durumunda, yaz aylarında İskenderun’da tatil yapmaktan vazgeçer, başka diyarlara gideriz” dedi.

Şaka bir yana, sivrisinekler boy göstermeye, İskenderun’u istila etmeye başladı bile. Vatandaş, “sivrisineksiz, huzurlu” bir yaz sezonu geçirmek istiyor. Bakalım hangi Belediye, bu meşhur “SİVRİSİNEK TURİZMİ”ne bir son verecek? Hatay Büyükşehir Belediyesi mi yoksa İskenderun Belediyesi mi?

Hangi Belediye sorumluysa, artık bir an önce karar verilsin de sorun çözülsün.