İskenderun Ortodoks Kilisesinde Protokol Bayramlaşması

0
135

kilise ziyaretleri3İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi Fukara Vakfı Yönetimi ile Kilise Ruhani Lideri Dimitri Yıldırım, geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Paskalya Bayramının ardından hafta başında kilisede tebrikleri kabul etti.

Vakıf Yönetimi ile Başkanı Can Teymur, Peder Dimitri Yıldırım, kadın kolları, cemaat üyeleri kilise salonunda gelen tebrikleri kabul etti.

kilise ziyaretleri5

Kilise cemaatini ziyaret eden İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, cemaatin her zaman yanında olduğunu kaydetti. Başkan Dingil; “Çok nezih bir topluluk! Aranızda olmaktan çok mutluyum. Bana ne görev düşerse kardeşiniz olarak yapmaya hazırım. İskenderun’da her zaman iç içe yaşadık, komşuluk yaptık, çocuklarımızı birlikte büyüttük. Bir ülkeyi ayakta tutan örf ve adetlerdir. Bunları kaybetmemeliyiz” diye konuştu. Başkan Dingil, daha sonra cemaat üyeleri kentle ilgili sohbet etti.

kilise ziyaretleri4

Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in sıcaklığını her zaman hissettiklerini ifade eden Can Teymur da; “Sıcak ilgi ve dostluğuyla her zaman yanımızda gördüğümüz Seyfi abimiz bugün yine aramızda. Cemaatimiz adına kendisine şükranlarımı sunuyorum. Birlik için kardeşçe yaşayan bir toplumuz ve tek dileğimizi bunun böyle devam etmesidir” dedi.

Gün içerisinde İskenderun’da bulunan bazı sivil toplum kuruluşları da kiliseyi ziyaret ederek, Ortodoks Cemaat üyelerinin bayramını kutladılar.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here