İskenderun, Nihal Atakaş Camisiyle Anlam Kazanacak

0
769

İskenderun sahil bandında bir süre önce Atakaş Şirketler Gurubu Başkanı Recep Atakaş tarafından temeli atılan Nihal Atakaş Camisinin son görüntüleri bölge insanlarımızı heyecanlandırıyor. Tamamen sıfırdan ele alınan bu yarınların projesi cami inşaatının tüm özellikleri Atakaş Şirketler Gurubunun hassas mühendisleri tarafından, yerinde yapılan incelemeler doğrultusunda alınan günlük gelişmelerin sonuçlara göre yapımına devam edildi. Ortadoğu’ya yakışır bir mimari özelliği olan ihtişamlı cami hem denizin açıklarından hem de karadaki görüntüleriyle kendisine bakanları hayran bırakıyor.

Önemli olan böyle bir camiyi temelinden yapımına kadar bir kişinin üstlenmesi ve cami bittikten sonra caminin o kişinin ismiyle birlikte ebediyete kadar yaşamasıdır. Nihal Atakaş Camisinin hem bölgemize ayrıca Türkiye ve Ortadoğu’ya örnek bir cami olması için her türlü maddi ve manevi imkânlarını seferber eden hayırsever iş adamı Recep Atakaş için bir onur bir övünç kaynağıdır. İnsanların yapısında olan kıskançlık damarı bazen öyle aşırıya kaçıyor ki her kafadan seslerin çıkmasına sebebiyet veriyor. Efendim sahile bu cami gereklimiymiş. Bu camide kimler namaza gelirmiş gibi mişlerle-muşlarla dedikodu yapanlar cami ibadete açıldığında utanacaklar. Hani bir laf vardır ”kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş” diye, işte öyle bir şey kıskançlık.

Cami inşaatı bitmek üzere! Çok hızlı şekilde çalışılıyor. Caminin bir an evvel ibadete açılması için şehrimizde yaşayan her kesimin anlamlı heyecanları var. Geçtiğimiz gün teknemle balık avındayken, denizden şöyle bir baktım camiye… Bir anda geçmiş hatıralarım canlandı. Astsubay ordu evinin plaj yeri halka kapalı gizemli bir yerdi. Ordu mensubu haricinde çoğu kimse önünden geçemez plaja ise kesinlikle kimse giremezdi.

Sahil şimdi halka açılmış, insanlarımız sahil boyunca çoluk-çocuk yürüyüş anında keyifli zaman geçiriyor. İnsan bir şey yaptı mı tam yapmalı! Övünmek gerekirse tam övünmeli. Onun bunun destekleriyle yapılan her iş özünde acabalar bırakır. Altın madeninden sıva da yapsan, boş!

Bölgemize kazandırdıkları camilerle hafızalarımızda iz bırakan Tosyalı Gurubu Başkanı Fuat Tosyalı ve Atakaş Şirketler Gurubu Başkanı Recep Atakaş, İskenderun’un tarihinde unutulmayanlar listesinin en önünde yer aldılar. Allah onlardan razı olsun. Kazançları üst üste olsun.

Tabi burada İskenderun eski Belediye Başkanı Mete Aslan’ın da hakkını vermek gerek. Kendi adıyla İskenderun dışına beş bin evvel mıntıkasına cami yaptırdı, ondanda Allah razı olsun. Birde Numune Camisinin restorasyonu yaparak caminin ismini kendi adıyla süsleyen Nuri Üysen’i de unutmamak gerekir. Ondanda Allah razı olsun.

Okullar, camiler ve her ibadethaneler bir şehrin olmaz ise olmazlarıdır. Devletimiz bu konuda her türlü donanıma sahip. Özellikle ülkemizin en ücra yerleri dahi devletimizin yaptığı eserlerle süsleniyor. Devletimizin haricinde kendi bölgelerinde maddi ve manevi başarılı çizgiler yakalayan hayırsever iş adamları yaşadıkları bölgeye hizmet vermek için canla başla çalışıyor.

Peygamber efendimiz (s.a.v.) bizzat vakıf insanıydı. O dünya hayatında, kendi özel hayatına en az vakit ayıran kişiydi, neredeyse bütün ömrü halkın kahrını çekmek, onları eğitmek ve onların anlayış seviyesini yükseltmek, yaşam seviyelerini de buna bağlı olarak yükseltmek, İslam dinini yaymak için vakfetmişti, yüce bir insandı.

O yüzden insan her yere bir müşteri gibi girebilir ama bir camiye girmenin tek şartı Allah’a inanmak, abdest almak ve sadece insan olmanız yeterlidir. Başka bir sıfat aranmaz. Ne dil, ne ırk, ne para ne cinsiyet, ne statünüz, ne eğitiminiz orada hiç bir şeye yaramaz. Allah ile bir olduğunuz yerdir ibadethaneler.

Burada Kuran’da bahsedilen bir ayet ile makalemi kapatmak istiyorum. ”Bir kimsenin mescide alakasını görürseniz, onun mümin olduğuna şahadet edin. Zira Cenab-ı hak şöyle buyuruyor; Allah’ın mescitlerini ancak Allah’a ve ahret gününe inananlar imar ederler.” (Tirmizi, Tefsir, Sure 2. H. No 3092)

İskenderun Nihal Atakaş camisiyle hem görsel hem de ruhsal anlamlı bir görünüm kazanacak. Allah’a gönülden sevdalılar bu caminin bitimini heyecanla bekliyor. Şehrimizin şimdiden amblemi olan bu eser vatanımıza ve şehrimize hayırlar getirsin. Tüm emek verenleri canı gönülden tebrik ediyorum.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here