İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat; “Altın ‘Fed’ Beklentisi İle Düştü”

0
126

uğur fırat-piyasa11İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, haftalık piyasa değerlendirmesini yaptı.

Piyasaların büyüme endişelerinin yön bulduğundan söz eden Başkan Fırat; “Uluslararası piyasalarda, küresel ekonomik büyümeye ilişkin endişeler riskli varlıklara satış getirirken, güvenli liman talebini güçlendiriyor.

Altın, Fed’in halen 2015 yılında faiz artırımına gideceği beklentisinin sürmesi ile birlikte değer kaybetti. Altın, bazı Fed politika yapıcılarının, geçen hafta faizin sabit tutulma kararının fiyatları desteklemesinin ardından, halen 2015 yılında faiz artırımına gidilebileceğini kaydetmemesine bağlı olarak, iki haftayı aşkın sürenin en yüksek seviyesinden düştü. Spot altın yüzde 0.3 düşüşle ons başına 1,136 dolara kadar inmesinin ardından, Singapur saati ile 09:07’de 1,138.75 dolara geldi. Metal Cuma günü 1,141.84 dolara kadar çıkarak 2 Eylül’den bu yana en yüksek seviyesini gördü ve son bir ayın ilk haftalık yükselişini gerçekleştirdi.

Altın bu yıl, ABD ekonomisindeki toparlanma ile birlikte, Fed’in bu yıl faiz artırımına gidebileceği beklentisinin etkisi ile yüzde 3.9 değer kaybetti. Fed geçen hafta, faizi sabit tutmasının gerekçesi olarak uluslararası belirsizlik ve düşük enflasyonu göstermesine karşın, üç Fed yetkilisi John Williams, James Bullard and Jeffrey Lacker, hafta sonu ayrı ayrı yaptıkları konuşmalarda, 2015 yılının kalan toplantılarından birinde faiz artırımına gidilmesinin gerekçelerini anlattılar. Yüksek faizler, yatırımcısına tahviller gibi faiz ödemesi yapmayan altının cazibesini azaltıyor” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here