İskenderun KETEM’den ‘Pembe Kurdele’ Etkinliği

0
436

ketem-etkinlik1Kanserden Korkma, Geç Kalmaktan Kork!

Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Ekim ayı ‘Meme Kanseri Farkındalık Ayı’ dolayısı ile Anıt Alanında ‘Pembe Kurdele’ etkinliği gerçekleştirdi.

Etkinliğe İskenderun KETEM Toplum Sağlığı Başkanı Dr. Volkan Yeter, Ketem Halk Sağlığı Sorumlusu Uzm. Dr. Selda Bilgin Dalyan, Yükseliş Koleji öğrencileri, Bahçeşehir Koleji öğrencileri ve İskenderun halkı katıldı. Anıt Alanında gerçekleştirilen Pembe Kurdele etkinliği yaklaşık 400 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

ketem-etkinlik2

Etkinlikte bir konuşma yapan KETEM Başkanı Dr. Volkan Yeter; “Ekim ayı boyunca, kanser hastalığına farkındalığı arttırmak amacı ile çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Meme Kanserinde erken tanının önemine vurgu yapmak amacıyla da bugün, ‘Pembe Kurdele Etkinliği’ni, toplum sağlığı merkezi çalışanları, Bahçeşehir Koleji, Yükseliş Koleji ve çok sayıda İskenderun halkının katılımı ile bu etkinliği gerçekleştirdik. KETEM’in amacı, kanserde erken teşhis ve tanıdır. Kanser hastalığı tedavisi zor olmakla birlikte bu süreçte hastanın ailesi ve yakınlarına meşakkatli iş düşmektedir. Meme Kanseri çağımızda hızla artmaktadır, her sekiz kadından birinde görülmektedir” dedi.

ketem-etkinlik3

Kanserde, özellikle Meme Kanserinde erken teşhis ve tanının çok önemli olduğunu özellikle vurgulayan Dr. Volkan Yeter; “Erken teşhis ve tanı yapıldığı zaman, çok basit bir hastalık gibi çabuk geçmektedir. Her bayan 20 yaşından sonra kendi kendine en az ayda bir meme muayenesi yapmalıdır. 40-69 yaş aralığındaki bayanlar ise 2 yılda bir mamografi ve ultrason ile muayenelerini olmalılar. KETEM’de vatandaşlarımıza eğitim ve ücretsiz sağlık hizmeti de sunulmaktadır. İskenderun halkımızı KETEM’e bekliyoruz” diye konuştu.

ketem-etkinlik4

KETEM Halk Sağlığı Sorumlusu Uzm. Dr. Selda Bilgin Dalyan da yaptığı kısa konuşmada “Meme Kanserinde en önemli erken tanıdır. Tüm kadınlarımızı erken tanı ve teşhis için KETEM Halk Sağlığı Merkezimize bekliyorum” şeklinde konuştu.

ketem-etkinlik5

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here