İskenderun Kent İçi Ulaşım-Trafik Planı Tamamlandı

0
87

15 Ocak’ta Tanıtılacak!

İskenderun için yaşamsal önemde olan Kent içi Ulaşım-Trafik İyileştirme Etüt ve Uygulama projelerinin hazırlanma çalışması tamamlandı. Tamamlanan kent içi ulaşım-trafik planıyla, kent içi ulaşım türlerine yönelik ilke, hedef ve politikalar belirlendi.

Bir yıl süren çalışmayla, kent içi ulaşımı iyileştirebilmek ve gelecekteki ulaşım taleplerini karşılayabilmek, artan motorlu taşıt trafiği, seyir hızları ve kaza riskleri, trafik sıkışıklıklarının ve kapasite darboğazlarının tanımlanarak, yaşanan sorunları geri dönülmez hale gelmeden önce bilimsel olarak çözebilmek amaçlanıyor. Üstgeçit, duraklar, tek yön, çift yönlü cadde ve sokaklar, yaya geçitleri, otoparklar, dolmuş güzergâhlarını bilimsel olarak düzenleyen trafik planı, geniş katılımlı toplantıyla anlatılacak.

Bir yıllık çalışma sonucunda tamamlanan kent içi trafik planı, 15 Ocak 2013 Salı günü İskenderun Belediye Meclis Salonunda saat 10.00’da, Belediye Meclis Üyeleri, Üniversite, Kamu Kurumları, sivil toplum kuruluşları, meslek ve esnaf odalarının ve basının katılacağı bir toplantıyla tanıtılacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here