İskenderun Kadın Platformu; “Yasta Değil, İsyandayız”

0
103

eğitim-sen açıklama9İskenderun Kadın Platformu, geçtiğimiz yıl kocası tarafından bıçaklanarak öldürülen Fatma Karaca cinayetinin duruşması olduğu gün adliye binası önünde toplanarak bir basın açıklaması yaptılar.

Erkek zihniyetinin kadını, sokakta, işte, sosyal hayatının her yerinde ve en yakınları tarafından nasıl değersizleştirdiğini Fatma Karaca’nın ölümüyle tekrar yaşadıklarını vurgulayan Kadın Platformu Üyeleri açıklamalarında şu ifadelere yer verdiler;

“Kadınlar yemeğe tuz katmadıkları, çocuk susmadığı,  evlenme teklifini kabul etmediği, izinsiz aile ziyaretine gittiği için ve buna benzer sebeplerden dolayı vahşice katledilmeye devam ediyor.

İstatistikler Türkiye’de kadına yönelik şiddetin AKP hükümeti döneminde kat be kat artmış olduğunu, yasaların, yargı koruyucularının, devletin, hükümetin, polisin, medyanın kadın hayatını nasıl yok saydığını gösteriyor.

Yasta değil, isyandayız Fatma’nın yanı sıra son dönem de giderek artmaya başlayan kadın cinayetleri bir cins kıyımına dönüştü. Sadece Ocak ayından bu yana yüzü aşkın kadın erkekler tarafından katledildi. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki bu cinayetler münferit ya da tesadüf değil. Çünkü en temel yaşamsal haklarımız erkek egemen, gerici, kadın düşmanı iktidar tarafından tehdit altına alınmakta, taciz, tecavüz, şiddet, savaş ve gerici saldırılarla hayatlarımız kuşatılmaktadır.

Erkek egemen yargı tarafından katiller tacizciler, tecavüzcüler, adeta ödül niteliğinde cezalar ile aklanmakta, haksız tahrik indirimleriyle erkek şiddeti meşrulaştırılmaktadır. Bizler Fatma Karaca cinayetinin tanığıyız ve katil hak ettiği cezayı alıncaya kadar bu cinayetin takipçisi olacağız.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here