‘İskenderun Enerji Forumu’ Yarın Arsuz’da Gerçekleştirilecek

0
101

İskenderun Enerji Forumu, TMMOB Elektik Mühendisleri Odası (EMO) ve İskenderun Çevre Koruma Derneği işbirliğiyle, yarın gerçekleştirilecek.

Arsuz Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan İskenderun Enerji Forumu 2017, önemli katılımcılar ve konularla gerçekleşecek. Forumda bölgenin enerji üretim ve tüketim potansiyeli masaya yatırılacak ve yenilebilir enerji politikasındaki son gelişmeler ile çevre politikaları değerlendirilecek.

Forumun açılış konuşmasını hem ev sahibi olması, hem elektrik mühendisi olması dolayısıyla “Yerel yönetim gözüyle enerji yatırımları” başlığı altında Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha gerçekleştirecek. Başkan Culha’nın ardından, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ‘İskenderun ve Çevre İlçelerin enerji durumu’, Elektrik Mühendisi ve Serbest Müşavir Mühendis Naim Devrim ‘Bölgedeki enerji santralleri kapasiteleri ve Sanayideki durum’, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Araştırma Görevlisi Kemal Kaya ‘Hidrojen yakıtlı pilli araçlar’, İSTE Araştırma Görevlisi Ömer Türksoy ‘Rüzgar tribünlerinin kontrolü’ konularında değerlendirmelerde bulunacak.

EMO Enerji Daimi Komisyonu Başkanı Elk. Müh. Bülent Damar, İSTE Doç. Dr. Yakup Hameş, MKÜ Biyosistem Müh. Bölüm Başkanı Prof. Dr. Berkant Ödemiş ve TOROKS Derneği Prof. Dr. Ali Kocabaş da yenilenebilir enerji ve çevre politikaları konusunda sunumlar gerçekleştirecek.

Enerji konusundaki yeni gelişmelerin yanı sıra mevcut sorunlarının irdelenmesi ve çözüm önerileri getirilmesi açısından büyük önem taşıyan forum, 10 Ekim 2017 Salı Günü (yarın) saat:14.00’te Arsuz Belediyesi Yeni Nikah Salonu’nda gerçekleşecek. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here