İskenderun Doğa Koleji Yalım Grubuna Geçti

0
517

Yalım Grup CEO’su Cüneyt Müjde; “Geleceğin Liderlerini Bugünden Yetiştirmeye Devam Edeceğiz”

İskenderun Doğa Koleji’nde, Yalım Grubunun lansman toplantısı yapıldı. Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle’nin önderliğinde İskenderun Doğa Koleji’nde gerçekleşen basın toplantısına Yalım Grup CEO’su Cüneyt Müjde ve Doğa Koleji üst düzey yöneticileri ile basın mensupları katıldı.

Toplantıda yaptığı konuşmasında Doğa Koleji hakkında bilgiler aktaran Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle; “Doğa Koleji, geliştirdiği eğitim metotları, öğrencilerinin elde ettikleri yüksek akademik başarılar ve dünya çapında aldığı ödüllerle başarı yolunda hız kesmiyor. Doğa Koleji, 110 kampus, 82 bin öğrenci, 8.000 öğretmen ve 11.000 çalışanıyla Eğitimin Türkiye’deki lideri unvanını sürdürüyor. Kendine özgü eğitim metotlarıyla eğitimde Türkiye’ye adeta öncü olup çığır açan kurum, eğitim sisteminde farklılık yaratarak, geliştirdiği eğitim modellerini de dünyaya sunmaktadır. Doğa Koleji akademik başarısı, yabancı dili, kodlama ve robotik eğitim metodu, sanat, spor ve sosyal faaliyet alanlarındaki başarısı ile yüzde 15 büyüyerek başarı grafiğini de yükseltmeye devam ediyor.

Doğa Koleji, dünya standartlarında eğitim sunmaya, gelişime ve geliştirmeye katkı sağlamaya, “yeni nesil eğitim” felsefesiyle geleceğin dünyasının ihtiyaç duyacağı bireyleri bugünden yetiştirmeye devam etmektedir” şeklinde konuştu.

Doğa’ya Özgü Eğitim Metotları İle Öğrenciler Yüksek Akademik Başarı Elde Ediyor

Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, eğitim kalitesi, akademik başarıları ve geliştirdiği yenilikçi eğitim modelleri ile Türkiye’deki eğitim sektörüne yön verdiklerini belirterek, yüksek standartlardaki hizmet kalitesiyle öğrencilerine, çalışanlarına ve topluma değer kattıklarını vurguladı. Lüle, Doğa Koleji’nin büyümesinin sırrını akademik başarı, yabancı dil eğitimi, 3S (sanat, spor, sosyal faaliyet), burs imkanları, akademik ve yönetim kadrosunun profesyonelliği olarak açıkladı. Lüle; “Doğa Koleji çocuğun var olan potansiyelini, yetenekleri doğrultusunda kullanmasına izin verirken eştiler arasında geride kalmayıp tam tersine önde olmasına özen gösteriyor. Doğa Koleji Talim Terbiye Kurulu onaylı müfredatını yazarak öğrencilerine öğrenme kolaylığı sağlıyor. Ekoloji t-MBA gibi tamamen Doğa Koleji tarafından hazırlanan programlar etkili bir şekilde uygulanarak öğrenciler akademik başarı elde ediyor” dedi.

Eğitim içeriği, öğretmen seçimi, akademik başarı hususunda Türkiye’de hiçbir okullarını birbirinden ayırmadıklarını dile getiren Lüle; “Öğrencilerimiz her yıl ortaokul ve lise sınavlarında Türkiye çapında başarılara imza atarak, ödüller kazanıyor. Böylelikle de akademik başarımız taçlanmış oluyor” dedi. İskenderunlu öğrencilerine de aynı hizmette eğitim verdiklerini, başarılı olduklarını dile getiren Lüle, İskenderun Doğa Koleji’nin YALIM Grup tarafından devralınmasıyla birlikte bu başarının daha da yükseleceğinin altını çizdi.

“Amacımız Dünya Vatandaşı Yetiştirmek”

Lüle, İngilizce eğitimin önemine dikkat çekerek; “Üretim malzemelerine sahip olmanın ilk koşulu İngilizce dilinden geçer. Dünyaya entegre olmak için İngilizceyi öğrencilerimize çok iyi öğretmemiz şart” dedi. Yabancı dil ders saatlerinin diğer eğitim kurumlarına göre oldukça fazla olduğunu belirten Lüle, kitapların kurum içerisinde hazırlandığını ve her yıl güncellendiğini belirtti. Yabancı dili çok iyi bir eğitim müfredatı ile öğrettiklerini ve bu şekilde dünya ile entegre gençler yetiştirdiklerini vurgulayan Ali Rıza Lüle, eğitimde yeniliği yakalamayı başardıklarını dile getirdi.

“Burs Herkesin Hakkı”

Lüle, Doğa Koleji’nin başarıyı ve başarıları görmezden gelmeyerek bursluluk sınavları düzenlediklerini söyleyerek,  %100’e varan burs imkanları tanıdıklarını dile getirdi. Bursluluk sınavının ise 13 Ocak’ta yapılacağını vurgulayan Lüle,  Bursluluk sınavına 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerinin katılabileceğini başvurunun 12 Ocak’ta sonlanacağı ve öğrencilerin web sayfasından başvuru yapmaları gerektiğini belirtti.

Daha sonra söz alan Yalım Grup CEO’su Cüneyt Müjde ise; “İskenderun Doğa Koleji’nin Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarından Yalım Gruba geçmesiyle de İskenderun eğitim başarısı hız kesmeyecek. İskenderunlu öğrencilere dünya standartlarında eğitim sunmaya, geleceğin liderlerini bugünden yetiştirmeye devam edeceğiz. Bünyemize katılan Doğa Koleji ile büyümeye, bölgemize katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Yalım Grup Hakkında

Yalım Grup’un temelleri, 1970’li yıllarda, Yıldız ailesi tarafından Hatay’da gerçekleştirilmekte olan ticari faaliyetler, hayvancılık ve ziraat işleriyle atılmıştır. Yerel değerleri ve uluslararası vizyonu varlığının esası olarak kabul eden Grubumuz,  hâlihazırda dış ticaret, inşaat,  demir-çelik, enerji, lojistik, sağlık ve  -İskenderun Doğa Kolejinin katılımıyla- eğitim olmak üzere bölgemizin ve ülkemizin ekonomisine dinamizm kazandıran önemli sektörlerde faaliyet göstermektedir. Yalım Grup, ulusal ekonomimize değer katma hedefiyle ilerlerken uluslararası alanda tesis ettiği ilişkiler ile Bölgemizin diğer kuruluşlarına da emsal teşkil etmekte;  sürdürülebilirlik ve şeffaf etkileşim ilkeleriyle ihdas ettiği teşkilat yapısıyla da başarılarına ve verimliliğine istikrar kazandırmaktadır. Grubumuz, hizmetleri ve ürünleriyle iş ilişkilerine sahip olduğu tüm coğrafyalarda stratejik işbirlikleri gerçekleştirmektedir.  Bu işbirlikleri temelinde Yalım Grup, bölgemizde,  öncü rolünü yürütmeye devam etmektedir. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here