İskenderun Belediyesi’nden Kedi ve Köpekler İçin Suluk

0
115

bld-sokak hayvanlarıİskenderun Belediyesi, sokakta yaşayan hayvanların su ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla suluklar yerleştirmeyi sürdürüyor.

İskenderun Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Veteriner Biriminin Sokak Hayvanlarının Su İhtiyaçlarını Karşılama Projesi kapsamında, İskenderun sınırları içinde belirlenen yeşil alanlara, 60 adet suluk yerleştirilecek. Sulukların yerleştirilmesine başlandı. Park Bahçe Müdürlüğü’nce, daha önce kedi ve köpeklerin sıcak havada içme suyu sıkıntısı çekmemesi ve su ihtiyacının karşılanması amacıyla, yeşil alanlarda 20 adet içme suyu havuzları oluşturulmuştu.

Dohayko-Haytap Federasyonu ve İskenderun Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği de Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’e bu duyarlılığı ve desteklerinden dolayı plaketle teşekkür etti. Maydanoz Cafe’deki plaket töreninde konuşan Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi Feza Afacan, İskenderun Belediyesince hazırlanan sulukları çok beğendiğini söyledi.

Topluma faydalı olmak için var olduklarını da vurgulayan Feza Afacan; “Hedefe kilitlendik. Belediye Başkanı Dr. Yusuf H.Civelek de bu duyarlılıkta. Duyarlı olan başkanlar baş tacıdır. Duyarlı insanların sayısını arttırmak lazım” diye konuştu.

İskenderun Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Fato Özdemir de yaptığı konuşmasında; “Sevgi olan yerde kavga olmaz. Bu da doğayla, çevreyle, çocukla başlar” değerlendirmesinde bulundu.

‘Hayatı Korumanın Tek Yolu Çevreyi Korumaktır’

Her canlının bir gerekliliği ve yaşam hakkı olduğunu, hayatı korumanın tek yolunun çevreyi korumakla olabileceğini belirten Belediye Başkanı Yusuf Civelek de; “Her şey bir bütündür. Hem ağaca bakacaksınız hem ormanı gözden kaçırmayacaksınız. Dünyada her canlının mutlaka bir yeri, gerekliliği, yaşam hakkı var ve korunması gerek. Çünkü her yaşayanın bir işlevi var bu bütünlükte, her canlının bir gerekliliği var. En önemli şey dünyada çevreyi korumaktır. Bizden sonra çocuklarımız, gelecek neslimiz var. Asıl konuşulması gereken çevrenin nasıl korunacağıdır. Hayatı korumanın tek yolu çevreyi korumakla olur. Bugün en çok değer verdiğim çevrecilerdir. Çocuklarımızın geleceği tehlikede! Çevreyi korumak birinci derece önemlidir. Çevreyi seven, canlıyı seven insanı sever. Hayvanı sevmeyen insanı sevemez” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here