İskenderun Belediyesi Tatbikatlarla Öğrencileri Bilgilendirmeye Devam Ediyor

0
249

İskenderun Belediyesi’nce eğitim ve tatbikat çalışması bu kez Nardüzü İlköğretim Okulunda gerçekleşti. Daha önce pek çok okulda deprem ve yangınla ilgili eğitim çalışması ve tatbikat düzenleyen İskenderun Belediyesi, 2012 yılının son gününde deprem ve yangın eğitimini Nardüzü İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirdi.

 İskenderun Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi AKOM ve İskenderun Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Personelleri tarafından Nardüzü İlköğretim Okulu öğrencilerine deprem öncesi, deprem anı ve sonrasında yapılması gerekenler ile yangın tanımı, önleme çalışmaları ve söndürülmesi konularında eğitici bilgiler verdiler. Görsel materyallerin de kullanıldığı uygulamalı eğitimde, öğrencilere deprem öncesi alınması gereken basit tedbirler de anlatıldı.

Deprem öncesi evdeki eşyaların sabitlenmesi, deprem çantası hazırlanması ve içerisinde nelerin bulunması gerektiği, yatakların pencere kenarlarında bulunmaması, yatağın uc kısmında terlik bulundurulması, yatmadan önce perdelerin kapalı tutularak kırılabilecek cam parçalarından zarar görülmemesi konularına öğrenciler uyarıldı. Eğitimde ayrıca, deprem anında yaşam üçgeni denilen ‘çök, kapan, tutun’ hareketinin nasıl yapılacağı uygulamalı olarak gösterildi.

Deprem sonrası da yapılması gerekenlerin video desteği ile anlatıldığı eğitim tatbikatında İskenderun Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeli tarafından yangın önleme, söndürme çalışmalarının nasıl yapılacağı ve bir yangın tüpünün nasıl kullanılacağı uygulamalı olarak anlatıldı. Eğitimi, öğrenciler büyük bir dikkatle izledi. Belediye yetkilileri deprem, yangın eğitim ve tatbikatlarının bu yılda devam edeceğini bildirdiler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here