İSDEMİR’de Grevin Ayak Sesleri!

0
102

metin önde1İSDEMİR yönetimi ile yürütülmekte olan toplu iş görüşmeleri ile ilgili görüşlerini aldığımız Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Metin Önde; “İSDEMİR yönetiminin 15-20 Temmuz tarihine kadar süresi var. Taleplerimiz yerine gelmez ise greve gideceğiz” dedi.

Kendi talepleri ile İSDEMİR yönetiminin talepleri arasında uçurum olduğunu savunan Sendika Başkanı Önde; “Taleplerimizin yerine getirilmesi için şuanda pasif eylemlere başladık. Yürüyüş eylemleri, sakal bırakma eylemleri ile birlikte kamuoyu oluşturuyoruz. Sakal eylemi deyip geçmeyin. Bu eylem bizim tek vücut, birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuzu ortaya koymaktadır. İSDEMİR yönetiminin 15-20 Temmuz tarihine kadar süresi var. Taleplerimiz yerine gelmez ise greve gideceğiz” diye konuştu.

Taleplerimizin yerine getirilmesinde kararlı olduklarını vurgulayan Önde; “İşçiler, sendikası ile yüzde yüz ortak düşünüyor. 10 yıldan beri verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyoruz. 4.500 kişi ile yıllık 5,3 milyon ton üretim yapıyoruz. Bize yassı mamule geçildiğinde kaldı ki 2009 yılında yassı mamule geçildi. Ereğli ile maaşların eşitleneceği söylendi. Bu sözlerin yerine getirilmesini istiyoruz. Ereğli yıllık 3,5 milyon ton kapasiteli bir farikadır. Hem ücret hem de işçi sayısı 7.500’dür. Bundan dolayı da haklı, doğal ve makul taleplerdir taleplerimiz. Bu konuda da İskenderun kamuoyundan ve esnaftan da destek bekliyoruz. Çünkü üreten kazandıkça esnaf kazanacaktır” dedi.

Şuanda, İSDEMİR yönetimi karşısında ne istediğini bilen ve bunu almakta kararlı işçi ve sendika olduğunun altını ısrarla çizen Başkan Önde; “Halkın desteğini her zaman için yanımızda görmekteyiz. Bunun en önemli nedeni de bu bölgenin sendikası olmasıdır. Biz, buranın çocuğuyuz! Burada çoğaldık ve Türkiye’ye yayıldık! Emeği tek tip olarak görüyoruz. Alnının teri akan herkes bizim kardeşimizdir. Emeğin ırkı, dini, mezhebi yoktur. Bu bizim hayat felsefemizdir. Bu felsefe de doğal olarak sendikacılık anlayışımıza yansıyor. Biz sendika olarak emek kardeşliğine inanıyoruz ve bunu oluşturmak için mücadele ediyoruz. Bu ülkede hak kendiliğinden verilmiyor kimseye. Onu siz almalısınız. Bunun için de emek kardeşliğini yaratmak zorundasınız” şeklinde konuştu. Önde, bu toplu sözleşmede de işçinin duruşunun ortada olduğunu ve işçilerin kendilerini sahiplendiğini kaydetti.

İSDEMİR de gerçekleştirilen pasif eylemlerde en dikkat çekici döviz ise ‘Sakal Sünnet, Ereğli Maaşıyla Eşitlenmek Farzdır’ oldu. Bu da şunu gösteriyor ki işçilerin talepleri yerine gelene kadar eylemlerini sonuna kadar sürdürecekler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here