İsdemir Yaşlanmıyor, Gençleşiyor. 49. Yıl Daha Dün Gibi…

0
100

Zaman ne çabuk hızla geçip gidiyor. Ne olduğunu anlayamıyoruz ama geçen zaman içinde çok şeylerin katma değerleri yurdumuza damgasını vuruyor. İsdemir, çevre bilinciyle yürüttüğü kükremesini kuzu sadeliğiyle sessizce sürdürüyor.

Dıştan bakıldığında durgunlaşmış gibi gözüken fabrikanın iç merkezi tıpkı bir karınca kolonisinin ‘algoritması’ gibi! Şu güne kadar geçen her sürecini değerlendirdiğimde; İsdemir’i öncesi ve sonrası diye ayrıştırma gereğini hissediyorum.

Öncesinde kendi halinde bir ‘demir çelik fabrikası’ görüntüsüyle belleklerimizde yer tutan İsdemir’i, özelleştirme sonrasında çok değişik bir çalışmanın içerisinde olduğunu hayranlıkla izler olduk. Bugün her ünitesinde ayrı bir üretim heyecanı yaşıyor. OYAK! Uzmanlık bilgileri ışığında değerlendirdiği konuların özünde, OYAK’a bağlı müesseselerin çalışma prensiplerine son noktayı açık şekilde deklare ediyor.

OYAK kendi rotasını Dünyaya çevirmiş bir kurumsal kuruluştur. Türkiye için yararlı yatırımlar yapmaya devam ediyor. “Doğru” zamanda yatırım yapmanın kilit önemine inanan OYAK; Uluslararası projelerde stratejik konuma haiz iş kollarındaki olanakları yakından izlemeye ve “doğru projeyi” bulduğunda da aktif ve kararlı bir yatırımcı olarak, tavrını ortaya koymasıyla adından hep bahsettiriyor.

Yatırım yapma ilkesi ile devamlı çalışmalar içerisinde olan OYAK, “doğru konuları” en ince detaylarına incelemeye devam ediyor. OYAK gemisi içerisinde yer alan İSDEMİR, yeni yapılanmasında lüzum görülen tüm proje hizmetlerini başarıyla yerine getiren, Mühendislik Yönetim ve Danışmanlık Hizmetleriyle görev yapmanın mutluluğunu yaşıyor. Türkiye ekonomisine her geçen gün daha şiddetli şekilde ‘OYAK’ katkısını sürdürüyor.

Özellikle şu son günlerde özellikli ALUMİNA sektöründe söz sahibi! İngiltere’de demir sektörünün devini bünyesine bağladı. Erdemir ve İsdemir böylelikle Dünya Lideri konumuna erişti. Anlaşılan o ki gemi kaptanları işini biliyor. Bu gemi kazasız ve belasız dünya limanlarında bizleri temsil etmeye hep devam edecek.

OYAK Maden Metalürji Gurup Başkanı olan Toker Özcan bu OYAK’a bağlı gemilerin hedeflerini doğru şekilde rotasına oturtmasıyla göğsümüzü kabartıyor. İSDEMİR Genel Müdürü Mesut Keyfli’nin, İsdemir’in hızla gelişmesi uğruna söylediği şu sözler şirketin gerçek vizyonunu ortaya koyuyordu.

“…Biz İsdemir’e görev yapmak için gelmiş bulunuyoruz. Görevimizin ne olduğunu ve derslerimizi çok iyi biliyoruz. Çalışmalarımızdaki temel prensiplerimizin özünde “önce insan” ve “çevre bilincini” benimseyerekten çalışmalarımızı hep ileriye doğru bilinçli şekilde sürdürmenin gayretindeyiz…”

Bu yıl İsdemir kuruluşunun 49’ncu yılına girdi. Her şey tüm açıklığıyla ortada! Hızla büyüyen yurdumuzun gerçek lokomotifi oldu.. İsdemir’in son toplantılarında verilen bilgiler ışığında söylenen şu sözler İsdemir’i gerçek şekilde anlatmaya yetiyor. Çevreye 135 milyon dolarlık yatırım yapılıyor. Çevre yatırımlarının, yasalar söylediği için değil, çevreyi korumak için yapıldığı, ileriki yıllarda çevre açısından çok daha iyi bir “İSDEMİR” göreceksiniz dendiğinde inancın gerçekleri konuşuluyordu.

Aslında bu bir takım işi. Takım ruhuyla yapılan tüm işler bağlı bulundukları merkezlerini yukarılara doğru taşır. İsdemir’de bu takım ruhu olduğu müddetçe nice kırk dokuz yıllar geçse de hiçbir şey eskisi gibi değil her geçen yıllar yeniliklere doğru firmayı yücelteceğine eminim.

1971 yılından 1979 yılına kadar bu firmanın ilk kuruluşunda emek veren olarak; İsdemir’in geldiği bu son halini çocuksu sevecenliğimle yaşıyorum. Evet; bizler artık yaşlanıyoruz. Çok ama çok emek verdiğim bir fabrikanın bu günleriyle çok gurur duyuyorum. Yirmi yaşında bir delikanlıyken, onun formasıyla ringleri temsil ettim. İlk meslek hayatımda gözlerimi onun kucağında açtım.

Biz yaşlandıkça o ne kadar da gençleşiyor. Ne mutlu bizden sonra gelecek olan kuşaklara ki böyle bir Dünya Tesisini daha gelişmiş şekilde önlerinde hazır görecekler. Allah nazarlardan esirgesin!

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here