İSÇEİD Üyelerinin Davası Cuma Günü Görülecek

0
347

bülent akbay5Sosyal Haklar Derneği Yöneticileri de Hissedarlara Destek Verecek

Sosyal Haklar Derneği İskenderun Temsilcisi Avukat Bülent Akbay, İSDEMİR çalışanlar ve emekliler yardımlaşma derneği üyelerinin, İSDEMİR A.Ş.’ye İskenderun Ticaret Mahkemesinde açtıkları davanın 2. duruşmasının 29 Ocak 2016 Cuma günü saat 09.30’da yapılacağını duyurdu.

Akbay, bu davada Sosyal Haklar Derneği olarak avukatları ve üyeleriyle İSÇEİD üyelerinin yanında olduklarını ve onları desteklediklerini kaydetti. Akbay, dava hakkında kısa bir bilgi de verdi. Akbay açıklamasında şu bilgilere yer verdi;

“İSDEMİR’in 2002 Yılında özelleşmesi ile birlikte o dönem çalışanlara bedelsiz olarak %11’lik hisse hakkı verilmişti. Bu hisselerin, bir vakıf aracığıyla çalışanlara verilmesi Özelleştirme İdaresi tarafından kararlaştırılmıştı. Kurulan vakıf; hissedarları 2014 yılına kadar oyalamış ve ancak İSÇEİD üyelerinin mücadelesi ile hisse sahiplerine verilmişti. İSDEMİR’in devir işlemlerinde işçiye tanınan %11’lik hisse hakkının 13 yılda hissenin % 4.93’e düşürülerek buharlaştırıldığı savunularak İSÇEİD başkanı Bayram Özarslan ve hisse sahipleri, hisselerini kendi adlarına aldıktan sonra İSDEMİR A.Ş.’ye İskenderun Ticaret Mahkemesinde yeniden dava açtılar.

Bu dava, Bedelli kar paylarının artırılması ve Kar payı dağılımına itirazdır. Açılan dava ile hisselerin eski haline getirilmesi talep ediliyor. 17 Aralık 2015 tarihindeki ilk duruşmada, İskenderun Ticaret Mahkemesinde açtıkları davanın niteliği itibari ile tek hakimle görülemeyeceği ancak heyet halinde yani üç hakimle görülebilecek dava olması sebebiyle doğrudan mahkeme tarafından kaynaklanan bir usuli eksiklikten dolayı 29 Ocak tarihine ertelenmişti.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here