‘İş Adamları’ Yerine ‘İş Dünyası’ Federasyonu

0
337

Doğu Akdeniz Sanayi ve İş Adamları Federasyonu’nun ismi kadın girişimciliğinin arttırılması hassasiyetinden dolayı “Doğu Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu” olarak değiştirildi.

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen Olağan Genel Kurulu ile isim değişikliğine gidilirken, yapılan seçimler sonucunda ise federasyonun Yeni Yönetim Kurulu Başkanı ise Ekinciler Holding eş başkanı Faruk Ekinci oldu.

DASİFED Olağan Genel Kurulu’na federasyonun çatısı altında olan Antakya’dan HASİAD ve KAGİD, İskenderun’dan İSSİAD ve ATSİAD, Arsuz’dan ARİAD ve Osmaniye’den OSSİAD gibi derneklerin başkanları ve delegeleri katıldı.

Tek liste ile gidilen seçimde DASİFED yeni Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu; Faruk Ekinci, Belgin Ünal, Gökhan Alkan, Adnan Ağır, Züher Bulgurcu, Alparslan Yücel, Rana Atalay, Müfit Tennioğlu, Sezai Boncuk, M. Fatin Bereketoğlu, Kemal Arslanoğlu, Kerem Özdemir, Şakir Yiğit. Denetleme Kurulu ise; Murat Hayzaran, Tuban Güçlü, Mehmet Yıldırım, Mithat Ceritbinmez şeklinde oluştu.

DASİFED Olağan Genel Kurul Toplantısı, geçtiğimiz haftasonu Antakya’da DASİFED Merkezi’nde gerçekleştirildi. Genel Kurul toplantısı Divan Kurulu seçimi ile başladı. Divan başkanlığına Işık Narin, başkan yardımcılığına Gökhan Tutar ve yazmanlığa Mithat Ceritbinmez seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ndan sonra DASİFED Başkanı Mehmet Kılıçlar’ın açılış konuşmasıyla genel kurula geçildi.

Faaliyet ve denetleme raporlarının okunup, ibra edilmesinin ardından tüzük değişikliğine gidilerek, “Doğu Akdeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu” ismi kadınların iş dünyasındaki yeri hassasiyetinden dolayı Doğu Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu olarak değiştirildi.

Daha sonra seçimlere geçildi. Tek listeyle gidilen seçimlerde DASİFED Başkanlığına Ekinciler Holding eş başkanı Faruk Ekinci seçildi. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here