İntikal Hazırlıkları Tüm Hızıyla Sürüyor!

0
271

İdlib’in Sınır Komşusu Reyhanlı’da Askeri Hareketlilik Arttı

İdlib’deki çatışmasızlık bölgesine gerçekleştirilecek intikal kapsamında ilimize gönderilen askeri araçlar ve komando birlikleri, Reyhanlı sınırına konuşlandırıldı. İntikalin yapılacağı İdlib’in sınır komşusu olan Reyhanlı ilçesinde de askeri hareketlilik bir hayli arttı.

Günlerdir süren sevkıyat sonunda, Türkiye’nin çeşitli illerinden Reyhanlı’ya gönderilen askeri araç, komando birlikleri, zırhlı personel taşıyıcıları, iş makineleri ve askeri ambulanslar sınır karakollarına sevk edildi. Birlikler sınır hattındaki karakollara konuşlandırılırken, üst düzey askeri yetkililer de sınır karakollarını ziyaret etti.

Zırhlı Personel Taşıyıcılar Trenle Getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)’nin Hatay sınır bölgesine takviye amacı ile gönderilen askeri personel ve zırhlı araç ve tankların sevkıyatı sürerken, hafta sonu İskenderun’a ulaşan çok sayıdaki askeri araç da takviye olarak Suriye sınırındaki askeri birliklerde konuşlandırılıyor.

TSK’nın çeşitli birliklerinden demiryolu ile Hatay’a gelen zırhlı personel taşıyıcılar, hafta sonu İskenderun Demiryolu İstasyonuna ulaştı. Vagonlar üzerindeki çok sayıdaki zırhlı araç ve tank alınan güvenlik önlemleri dâhilinde askeri personeller tarafından indirildi.

İskenderun Demiryolu İstasyonuna ulaşan çok sayıdaki askeri araç, takviye olarak Suriye sınırındaki askeri birliklerde konuşlandırılırken askeri araç ve personel sevkıyatının devam etmesi de bekleniyor.

Hoparlörlerden İstiklal Marşı Seslendiriliyor

Bu arada, Reyhanlı-İdlib arasındaki Cilvegözü Sınır Kapısındaki hoparlörlerden de İstiklal Marşı’nın yanı sıra Çanakkale Türküleri ve çeşitli kahramanlık şiirleri de seslendiriliyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here