İnönü İlköğretim Okul Müdürü Yıldız; “Yavrularınız Artık Bizlere Emanet!”

0
310

okul-acilisi12016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni, İnönü İlköğretim Okulunda Gerçekleşti

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Açılışı, dün İnönü İlköğretim Okulunda düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törene İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güven, 39. Mekanize ve Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erkan Olgay, İnönü İlköğretim Okul Müdürü Mehmet Ali Yıldız, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Törene yoğun ilgi gösteren veliler yapılan etkinlikleri bol-bol alkışladı.

Törende ilk olarak konuşma yapan İnönü İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Ali Yıldız, öncelikle törene katılanlara teşekkür ederek; “Cumhuriyetimizin kurucusu ve Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk, ‘Öğretmenler; cumhuriyet sizden, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller bekler’ derken yol haritamızı çizmiştir. Geleceğin nesillerini yetiştirmek için bizler her zaman ki aşk ve şevkle görevlerimizin başındayız.

okul-acilisi2

Sayın kaymakamım, bizlere sunduğunuz yardım ve desteklerden dolayı sizlere minnettarız. Değerli veliler en kıymetli sevgili yavrularınız artık bizlere emanettir, gözünüz arkada kalmasın onları ülkemizin geleceği için en mükemmel şekilde yetiştireceğiz, asla kuşkunuz olmasın.

Burada size büyük görevler düşüyor sevgili öğrencilerim. Sizler de okulunuzu ve öğretmenlerinizi çok sevin, çok okuyun, çok çalışın. Bugünün küçükleri olan sizler yarının büyükleri olacaksınız. Bu yıl emekli olan meslektaşlarıma sağlık ve mutluluklar dilerken görevleri başında şahadet mertebesine yükselen meslektaşlarımı da rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” şeklinde konuştu.

okul-acilisi3

Daha sonra konuşma yapmak üzere, okulun sınıf öğretmenlerinden Nejla Özdaş kürsüye çağırıldı. Konuşmasına başlamadan önce protokolü selamlayan Özdaş; “Okulumuz öğrenciler için en kutsal en aziz yuvamızdır. Burası sevginin, ilginin ve hoşgörünün bahçesidir. Bu bahçede öğrencilerimiz için varız. Başöğretmenimiz Atatürk’ün izinde çocuklarımıza en iyi eğitimi vermek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Öğrencilerimize geleceğin resmini çizdirmek istiyoruz, umudu ve mutluluğu çağrıştıran renklerle” diyerek konuşmasını tamamladı. Özdaş okul öğrencilerinin hazırlamış olduğu Atatürk resimli portreyi de izleyenlere sundu.

okul-acilisi4

Velilerin ve protokolün ilgiyle izlediği gösteri bol-bol alkışlandı. Daha sonra birinci sınıfın minik öğrencilerine hoş geldin demek üzere çiçek verildi ve hep beraber gökyüzüne uçan balonlar bırakıldı.

Okulun ilk zilini İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit çaldı. 3-E sınıfı öğrencilerine sınıfta ders kitaplarını veren Kaymakam Özyiğit öğrencilerle birlikte heyecanlarını paylaşırken, tüm öğrencilerin başarılı bir eğitim-öğretim yılı geçirmelerini temenni etti.

okul-acilisi5

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here