“İlle de Muhalefet Yapmak İçin Eleştirmeyelim”

0
46

belediye meclisi (25)Meclis Toplantısında Eleştiriler ve Verilen Cevaplar Damgasını Vurdu

Gündeminde bulunan 5 maddeyi karara bağlamak için toplanan İskenderun Belediye Meclisi, gündem dışı yapılan konuşmalarda revizyon imar planı ve su şebeke yenileme çalışmalarını ele aldı. Meclis Grup Başkanvekilleri, İslam Aleminin Ramazan ayını da kutladı.

Meclis Başkan Vekili Özer Çağşar başkanlığında dün toplanan İskenderun Belediye Meclisinde, gündem konuları görüşülmeden önce yapılan gündem dışı konuşmalar ön planı çıktı. Gündem dışı söz alan Meclis Üyesi Ercüment Kimyon, revizyon imar planını eleştirerek; “Kent imar planı ile ilgili münferit itirazlar var vatandaşlardan. Planın geneli yanlış! 28 mahallenin 20’sinde de o bölgedekilerin ihtiyaçları karşılanmamış. Çarpık kentleşmeyi önlemek yerine, buna teşvik ediyorsunuz. Planın yararını göremeyeceğiz” derken, su şebeke çalışmaları nedeni ile her yerin toz içinde olduğunu ıslanınca da çamur olduğunu, bunun gereğinin yapılmasını istedi.

Meclis Üyesi Ali Kılıç Çirkin de; “Su şebeke yenileme çalışmalarında bağlantı yerleri yapılan yere belediye çalışanları gönderilmedi. Böyle gittiği sürece halk veryansın etmeye devam edecektir. Revizyon imar planında yeşil alanların kentsel dönüşüm yapılacak alanlarda gösterilmesi de yanlıştır” dedi.

Belediye Maclisinin halkın meclisi olduğunu anımsatan Meclis Üyesi Kamil Turan ise; “Revizyon imar planında sıkıntısı olan vatandaşların başka yollara başvuracağına, belediye kapılarını aşındırması, sorunu yetkili kişiler ile birebir görüşerek çözmesi kadar doğal bir şey olamaz. Su şebeke çalışmalarında da elimizde bağlantı gösterecek herhangi bir bilgi yok. Hat yok deniyor, kazılıyor üç hat çıkıyor. Yapılan bu çalışmalar sonunda hatların yerleri elimizde bilimsel veriler ışığında kayıt altında olacaktır” diye konuştu.

Meclis Üyesi Doğan Erten de, “Revizyon imar planının dört dörtlük olduğunu söylemiyoruz. Yanlışlarını hep birlikte düzelteceğiz. Ak Parti grubu olarak belediye idaresinin doğru yaptığının yanındayız! Su çalışmaları sancılı olacaktır. İlle de muhalefet yapmak için eleştirmeyelim. Bu İskenderun bizim. Elbette bu çalışmalarda biraz toz olacaktır” dedi.

Belediye idaresi ile ilgili yapılan eleştirilere yanıt veren Başkan Vekili Özer Çağşar, eleştirilere cevap verirken; “15 Mayıs 2012’de başlayan 300 Km’lik su şebekesinin bir yılda yüzde 80’ni bitirilmiş durumdadır. Şartnameye uygun şekilde gidiliyor. Kentin 40-50 yıllık su sorunu çözülüyor. DSİ’nin arıtma tesisini bitirmesini bekliyoruz. İmar konusuna gelince; bu plan yapılmak zorundaydı. Planda mevcut yeşil alanın kapatıldığı yer var mı? Bizler mevcutları koruduk. Geçmişin hatalarından dolayı bazı yeşil alanlar kaybedilmiştir” değerlendirmesinde bulundu.

Meclis üyelerinin yanlış olduğu yönünde yapılan ifadeye tepki gösteren Çağşar, “Halkın iradesi ile seçilen biz meclis üyelerine yanlış demek doğru değildir. Çünkü halkın iradesiyle oluştu bu meclis!” diye konuştu.

Numune mahallesi ile ilgili yapılan konuşmalara açıklık getirmek için söz verilen İmar ve Şehircilik Müdürü Özgür Murt da; “Numune mahallesinde, 1970 yılından beri heyelan bölgesi olarak belirlenmiş ve imar izini verilmemiştir. Fakat gece kondu ile oralara binalar inşa edilmiştir. Bizler yeni imar planında o alanı daha da genişleterek, riskli alan olarak belirledik. Oradaki vatandaşların taşınması için fizibilite çalışması önümüzdeki hafta içerisinde bitirilip, vatandaşların oturacağı konutları oluşturacağız” dedi.

Meclis, 2 Ağustos 2013 Cuma günü saat 14.00’de toplanmak üzere oturumu kapatırken, gündem maddelerini de karara bağladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here