İlk Ders Zili Çaldı!

0
177

Tüm yurt genelinde olduğu gibi, kentimizde de tüm okullar, çalan ilk ders zili ile 2018-2019 eğitim öğretim yılına başladı.

Her yıl yeni eğitim öğretim yılının ilk haftası kutlanan İlköğretim Haftası dolayısıyla kentimizde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sabah saatlerinde Atatürk Anıt Alanında çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Buradaki törenin ardından “İlköğretim Haftası” etkinlikleri İskenderun Mithatpaşa İlkokulu’nda düzenlenen törenlerle devam etti. Mithatpaşa İlkokulu’nda düzenlenen törene İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, Türkiye Muharip Gaziler Derneği İskenderun Şube Başkanı Neşet Turhan, şube müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katılım gösterdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende  Mithatpaşa İlkokulu öğrencileri, İlköğretim haftası dolayısı ile hazırladıkları şiirleri ve dans gösterilerini sergilediler. Eğitime yeni başlayan öğrencilere, üst sınıflarda okuyan öğrenciler tarafından Türk Bayrağı teslim edildi. Daha sonra İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği İskenderun Şube Başkanı Neşet Turhan tarafından ders zilinin çalınması ile yeni ders yılı başlamış oldu.

Törende bir konuşma yapan İskenderun Mithatpaşa İlkokulu Müdürü Berivan Şahin; “Yeni eğitim öğretim yılımız ülkemizdeki tüm öğrencilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Yeni bir eğitim ve öğretim dönemine büyük bir heyecanla başladıklarını dile getiren İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu da; “Sevgili öğrenciler, okulunuzdaki bu ilk gün heyecanınızı bütün kalbimle paylaşıyorum. Bu heyecan ve coşkunuzu hayat boyu devam ettirmenizi ve paylaşmayı bilen, büyüklerine saygı gösteren, milli değerlerine sahip çıkan, çalışkan bireyler olarak yetişmenizi temenni ediyorum. Değerli öğretmenlerim; çağımız bilgi ve teknoloji çağıdır. Gelecekte önder olacak, dünyaya yön verecek milletler bu yarışı önde götüren milletler olacaktır. Bu nedenle bu günden çok çalışarak çocuklarımıza kaliteli ve iyi bir eğitim vermek zorundayız” şeklinde konuştu.

 

Yapılan programlar ve gösterilerin ardından öğrencileri sınıflarında ziyaret eden İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu ilk okul gününe başlayan öğrencilerle sohbet ederek kitaplarını teslim ettiler.

İskenderun Beş Temmuz İlkokulunda da yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla nedeniyle bir tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından bir konuşma yapan Okul Müdürü Fikret Türkoğlu, öğretmen, öğrenci ve velilere yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını temenni etti. Müdür Türkoğlu’nun konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Vali Ata; “Geleceğimizi Şekillendirecek Çocuklarımızı İyi Yetiştirmeliyiz”

Antakya’da ise 2018-2019 eğitim-öğretim yılı açılışı Hatay Valisi Erdal Ata’nın da katılımıyla Antakya Haydar Mursaloğlu İlkokulunda yapıldı. Çok sayıda öğrenci ve velinin katıldığı tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, halk oyunları ekibinin gösterisi ve şiirlerin okunmasıyla devam etti. Vali Ata, yaptığı konuşmada, Hatay’da 400 bin civarında öğrencinin ders başı yaptığını kaydetti. Eğitimin ülkelerin gelişmişlik düzeyini belirleyen önemli bir etken olduğunu dile getiren Ata, şu ifadeleri kullandı;

“Bir ülkenin gelişmesi ancak bilim, sanat, sağlık, sanayi, ulaşım gibi her alanda topyekûn bir kalkınma ile mümkündür. Eğitim de bu kalkınmanın lokomotifidir. Gelecekte, bilimde, teknikte daha ileri gitmek sağlık, ulaşımda daha kaliteli hizmet almak, sanatta ve sporda dünya çapında değerler ortaya koymak istiyorsak, geleceğimizi şekillendirecek çocuklarımızı iyi yetiştirmeliyiz.”

Konuşmaların ardından Vali Ata, ilk ders zilini çalarak, beraberindeki heyet ile sınıfları gezdi, öğrencilere başarılar diledi.

Suriyeli Öğrenciler Ders Başı Yaptı

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle sığındıkları Hatay’da okula giden Suriyeli öğrenciler de yeni eğitim öğretim yılına başladı. İdlib’ten gelen ve Reyhanlı’daki bir geçici eğitim merkezinde ders gören 5. sınıf öğrencisi Cena El Hacci, Türkiye’de olduğu için mutlu olduğunu söyledi. Kentteki Türk arkadaşlarıyla kaynaştığını vurgulayan Hacci; “Burada Türkçe öğrendim ve arkadaşlarımla zorluk yaşamıyorum. Onları çok seviyorum, birlik ve beraberlik içinde derslerimizi severek çalışıyoruz” diye konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here