İlçemizdeki Hız Limitleri Yeniden Belirlendi

0
5275

trafikte değişiklikİlçe Emniyet Müdürlüğünden Duyuru!

İskenderun İlçe Trafik Komisyonunun teklifi, Hatay İl Trafik Komisyonunun kararı ile ilçemizde otomobiller için hız limitleri belirlendi.

Buna göre; İskenderun’a Denizciler Beldesinden geliş istikametine göre ilçe giriş levhasından Tayfur Sökmen Bulvarına kadar olan yol bölümü saatte 50 km’den 70 km’ye; Belen ilçesinden geliş istikametine göre Arsuz otoban bağlantı yolundan TEDAŞ Kavşağına kadar olan yol bölümü yine 50 km’den 70 km’ye; Karaağaç Beldesi Uğur Mumcu Caddesinde hız limitlerinin yine 50 km’den 70 km’ye çıkarıldığı belirtildi.

Ehliyetsiz Araç Kullanmana 1.407 TL

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun 36. Maddesinde yapılan değişiklik ile Ehliyetsiz araç kullanmanın cezası 1.407 Türk Lirası olarak belirlenirken, sürücü aynı zamanda araç sahibi değilse aynı miktar cezanın araç sahibine de uygulanacağı kaydedildi. Alınan karara göre, ehliyetsiz olarak her tespitte sürücü ve araç sahiplerine aynı miktarda ceza uygulanacak.

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun 48. Maddesinde yapılan değişiklikle ise Alkol limitleri; hususi araçlar için 0.50 promil Ticari araçlar için 0.00 promil iken yapılan düzenleme ile Hususi otomobiller 0.50 promil diğer araçlar için 0.20 promil üzeri olarak değiştirildi.

Alkolmetreye Üflemeyen Sürücüye 200 TL

Kontrollerde alkolmetreye üflemeyen sürücüye 200 TL para cezası uygulanıp ehliyetine iki yıl süreyle el konulacak. 1.0 promil üzeri alkollü araç kullanan sürücüler ile yasal limit üstünde alkollü araç kullanıp trafik kazasına sebebiyet veren sürücülere Türk Ceza Kanununun 179/3 maddesine göre adli işlem yapılacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here