İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güven’den yeni eğitim öğretim yılı ile ilgili kutlama mesajı

0
276

ilçe milli eğ md2“Çocuklarımızı Doğru ve İyi Yetiştirmek Bizim Asli Görevimizdir”

2014-2015 eğitim öğretim yılı ile ilgili kutlama mesajı yayınlayan İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güven, eğitimin hayat boyu devam eden bir süreç olduğunu belirtti.

2014-2015 eğitim-öğretim yılının öğrencilere, öğretmenlere, eğitim yöneticilerine, çalışanlarına ve velilere hayırlı olması dilekleriyle sözlerine başlayan Müdür Güven; “Geleceğimizin şekillenmesinde önemli yeri olan bu anlamlı günde, öğrencilerimiz okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuşmanın heyecanı ve sevincini yaşarken, yeni nesli şekillendiren değerli öğretmenlerimiz de geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı yetiştirmenin haklı gururunu yaşamaktadırlar” dedi.

Eğitimin önemine vurgu yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Güven; “Eğitim, hayat boyu devam eden bir süreçtir. Kişinin gelişim ve olgunlaşma durumuna göre öğrenme etkinlikleri ve ihtiyaçları değişse de kişinin aile durumu, çevresel etkileşimi ve okul durumu öğrencilerimizin başarı düzeyini etkileyen en önemli etkenlerdir.

Gelişen ve değişen dünya şartlarına ayak uydurabilmemiz için kendimizi geliştirmeli, büyük düşünmeli ve yaşamak istediğimiz ortamın şartlarının oluşmasında etkin olmalı, bunun içinde gerekli bilgi ve donanıma sahip duruma gelmeliyiz. Çocuklarımız ve yarınlarımız değerlidir; onları eleştirel ve yaratıcı düşünen, iletişim becerileri gelişmiş, araştıran, sorgulayan, problem çözebilen, bilgi teknolojilerini kullanabilen, girişimci, Türkçeyi doğru, etkili ve güzel kullanabilen bireyler olarak yetiştirmek bizim asli görevimizdir. Çocuklarımızı okullarımızda ve sınıflarımızda emin ellere emanet etmekle gurur duyuyoruz.

Çocuklarımızın yetişmesinde velilerimizin de katkısı çok büyüktür. Onların olumlu ve yönlendirici destekleriyle ve çocuklarımıza yapacakları rehberlikle onların özgüvenlerinin artmasına önemli katkı sağlamaktadırlar. Tüm öğretmen ve öğrencilerimi ile ailelerine sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir eğitim öğretim yılı diliyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here