İkem’lilerden ‘Su Hayattır’ Etkinliği

0
270

Suyun insanlar için önemine dikkat çekmek ve israf edilmemesi yönünde halkı bilinçlendirmek adına İskenderun 2 Nolu Aile Çay Bahçesinde toplanan Özel İkem Koleji öğrencileri, “Water is life” (Su Hayattır) sloganı attılar ve gökyüzüne su damlalarını temsilen mavi ve beyaz balon uçurdular.

Özel İkem Koleji tarafından ‘22 Mart Dünya Su Günü’nde halkı su konusunda bilinçlendirmeye yönelik gerçekleştirilen etkinlikte 2, 3 ve 5. sınıf öğrencileri, seslerini sadece basın yolu ile duyurabildiler. Etkinliğin sadece belediye çay bahçesinde yapılmasına izin verilmesinden ötürü öğrenciler, çay bahçesi etrafında yürüyüş yaptı. Bazı öğrencilerin velileri de çocuklarının bu etkinliğinde onları yalnız bırakmadı.

Böylesi önemli bir duyarlılığın proje sorumlusu İkem Koleji İngilizce Öğretmeni Feyza Belli; “1992 yılında Birleşmiş Milletler tarafından 22 Mart su günü ilan edildi. Bu kapsamda 2013 yılında da dünya dayanışma ve su yılı olarak ilan edildi. Bununla ilgili Türkiye’de de konuyla ilgili çeşitli etkinlikler ve konferanslar düzenleniyor. Burada amaç suyun hayati önem taşıdığını anlatan mesajları kamuoyuna duyurmaktır. Bizde öğrencilerimizle suyun önemine vurgu yapmak istedik” dedi.

Dünya Su Günün de toplanan öğrenciler, ellerinde taşıdıkları İngilizce yazılı pankartlarla çay bahçesi etrafında yürüdü ve “Water is life” (Su Hayattır) sloganı attılar. Yanlarında getirdikleri su damlalarını temsilen mavi beyaz balonları gökyüzüne uçurdular.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here