İkem Koleji Spor Kulübü Türkiye Yedincisi Oldu

0
164

Hatay’da bir ilki başararak, Türkiye’nin en iyi 8 takımı arasına giren ve U-16 Yıldız Kızlar Türkiye Finallerine katılan İkem Koleji Spor Kulübü, Türkiye yedincisi unvanını alarak büyük bir başarıya imza attı.

İkem Koleji Spor Kulübü, geçtiğimiz haftalarda İskenderun’da yapılan 24 takımın katıldığı Türkiye yarıfinallerinden başarıyla çıkmış, ilk 8 takım içinde Türkiye finallerine yükselmişti. Kastamonu’da yapılan finallerde, İkem Koleji’nin yanı sıra Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray, İstanbul Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi, Banvit, İstanbul Bayrampaşa Batis takımları da şampiyonluk için mücadele etti.

İkem Koleji Spor Kulübü, ilk maçında Ankara Çankaya Üniversitesi ile eşleşti ve ilk maçını kaybetti. Daha sonra Fenerbahçe’ye de kaybeden ve İstanbul Üniversitesiyle karşılaşan takım, 5. ve 6’culık maçından da mağlubiyetle ayrıldı. Son olarak İstanbul Bayrampaşa Batis ile 7’cilik, 8’cilik maçına çıkan İkem’liler bu maçı son saniye basketi ile 64-62’lik skorla kazanarak, Türkiye 7’cisi unvanının sahibi oldu.

Elde edilen başarıyla ilgili konuşan Beden Eğitimi ve Spor Koordinatörü Antrenör Hamit Duman; “Bir sene önce bu yıl için İkem Kolejinin Hatay, Arsuz ve İskenderun’a altın yılını yaşatacağını söylemiştik. Önümüzdeki dönemde de başarışlarımıza devam edecek ve daha yukarılara tırmanacağız. Hayal ettik yaptık, şimdi yeni hayallerimiz var. Başta İTSO Başkanı Kurucumuz Sayın Levent Hakkı Yılmaz ve emeği geçen tüm herkese sonsuz teşekkür ederiz” dedi.

İkem Kolejinin hedefinde şimdi sırada okul sporlarında Türkiye Şampiyonası var. Okul sporlarında da Türkiye Finallerine kalan İkem Koleji, Basketbol Genç B Kızlar Kategorisinde Türkiye Şampiyonluğunu hedefliyor. 27-31 Mayıs’ta Kayseri’de yapılacak Türkiye Şampiyonası için hazırlıklar aralıksız sürdürülüyor. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here