İHD Başkanı Coşkun Selçuk; “Türkiye Bir Bütün Olarak Geçmişle Yüzleşmeli”

0
145

İnsan Hakları Derneği İskenderun Şube Başkanı Coşkun Selçuk, 20 Ocak 2007’de katledilen Gazeteci Hrant Dink’in ölüm yıldönümünde bir açıklama yaptı.

Hrant Dink’in kimlinde ve söylemlerinden ötürü sürekli tehdit edildiğini hatırlatan Selçuk; “İnsan hakları savunucusu ve gazeteci Hrant Dink 19 Ocak 2007 tarihinde katledildi. Hrant Dink bu coğrafyada söylemlerinden, kimliğinden ve sisteme karşı duruşundan dolayı sistem tarafından her fırsatta ölümle tehdit edildi. Tehditler sonucunda da katledildi” dedi.

Dink’in öldürülmesinin ardından geçen 14 yıla rağmen gerçek sorumluların hala ortaya çıkarılmadığını öne süren Selçuk; “İstanbul’da devam eden davada zamanaşımı dolmaması için sadece tetikçi ve ona yardım eden birkaç kişi cezalandırılmış, ancak gerçek azmettirenler ve sorumlular hala açığa çıkarılıp cezalandırılmamıştır.

Sorumluların korunmasının nedeni bu konuda bağımsız, etkili ve kapsamlı soruşturmanın yürütülmemesi, yani uygulanan cezasızlık politikasıdır. İnsan hakları savunucuları olarak cezasızlık politikasına hayır diyoruz. Dink cinayetinde etkili ve kapsamlı bir soruşturma talebimizi bir kez daha yineliyoruz.

Esasen, Türkiye bir bütün olarak geçmişle yüzleşmeli, bunun için bir hakikat komisyonu kurmalıdır. İnanıyoruz ki Hrant Dink cinayeti dâhil olmak üzere işlenen binlerce faili meçhul cinayet ancak bir hakikat komisyonu marifeti ile açığa çıkarılabilir. Ancak anlaşılmaktadır ki siyasal iktidarın hakikat komisyonu kurmaya niyeti bulunmamaktadır.

İnsan hakları savunucuları olarak ülkemizde gerçek bir geçmişle yüzleşme sağlanana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz! Hrant Dink’i, katledilişinin 14. yılında bir kez daha sevgi ve saygıyla anıyoruz” şeklinde ifadeler kullandı. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here