İGEV Alman Konukları İle Birlikte İGC’yi Ziyaret Etti

0
86

igev-igc1Sosyal, kültürel ve eğitim alanında ülkeler arasındaki diyalogu geliştirmek adına İskenderun Güney Eğitim Vakfı (İGEV) davetlisi olarak dün 25 kişiden oluşan Alman Wir in Atter Derneği üyeleri,  İskenderun’a geldi. İGEV yönetimi ile birlikte kentimizde bir dizi ziyaretler gerçekleştiren Wir in Atter Derneği üyeleri, İskenderun Gazeteciler Cemiyetini de ziyaret ederek basın mensupları ile de bir araya geldiler.

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti 2. Başkanı Rızkullah Terbiyeli tarafından ağırlanan İGEV yönetimi ve Wir in Atter Derneği üyeleri, ülkeler arasındaki bu diyalogu çok daha uzun yıllar sürdürmek istediklerini belirttiler. Almanya’dan gelen konukların, bir haftalık bir zaman dilimi içerisinde İskenderun’da misafir edileceklerini söyleyen İGEV Başkanı Şefik Uyar; “Ziyaret ülkeler arası sosyal ve kültürel alanda diyalogu pekiştirmeye yöneliktir. Gelen konukları İGEV üyeleri olarak kendi evlerimizde ağırlamaktayız. Türk aile yapısını tanıma şansına erişen konuklarımız, bölgemizin turisttik alanlarını görme şansları da buluyorlar. Yarın (Bugün) Yazıcı Kültür Konservatuarında Medeniyetler Korosunun konserini dinleyecekler. Ülkeler arasındaki diyalogumuz 4. yılı aşkındır sürüyor, daha da uzun yıllar sürmesi için ellimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

igev-igc2

Cemiyet 2. Başkanı Rızkullah Terbiyeli de gerçekleştirilen ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken; “Bu girişim ve ikili ilişkiler ülkeler arasındaki kaynaşmayı daha ileriye götürecektir” dedi.

Türk asıllı Almanya’da yaşayan ve Wir in Atter Derneği Üyesi Refik Karagöz’ün tercümanlık yaptığı ziyarette, söz alan Almanya’nın Osnobrück kentinde faaliyet yapan Wir in Atter Derneği Başkanı Thomas Kater; “Bu ilişkilerimizin daha da ilerleyeceğinden eminiz. Bize burada gösterdikleri ilgiden dolayı İGEV yönetimine teşekkürler. Dernek olarak ortak hedefimiz dil, din ve kültür farklılıklarına rağmen birbirimizi çok daha iyi tanımak, bu birlikteliği eğitim alanında da ileriye götürmektir” diye konuştu.

Daha önce kentimize geldiklerinde dinleme şansı buldukları Medeniyet Korusunu Almanya’da da kurduklarından söz eden Kater; “Beş farklı ülkeden 25 kişilik bir kadro ile ‘Multi Kultureller Chor von Wir in Atter’ korosu kurduk. Koromuz, 7-8 farklı dilde şarkılar söylüyor” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here