İGC’den “15 Temmuz Hain Darbe Girişimine Karşı Anadolu Basının Tepkisi” Sergisi

0
122

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu tarafından, İskenderun Belediyesi ve Çelik İş Sendikası Genel Merkezinin katkılarıyla “15 Temmuz Hain Darbe Girişimine Karşı Anadolu Basının Tepkisi” konulu resim sergisi açıldı. Sergide, yerel basında 15 Temmuz darbesi sonrası darbe hakkında çıkan haberler sergilendi.

İskenderun Belediyesi Sanat Galerisinde düzenlenen serginin açılışına İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İSTE Rektörü Türkay Dereli, Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık ve yönetim kurulu üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Düzenlenen serginin açılışı öncesinde bir konuşma yapan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, sergilenen fotoğrafların vatandaşlar tarafından mutlaka ziyaret edilmesi gerektiğinin altını çizerek, vatandaşları sergiye davet etti. Başkan Seyfi Dingil; “15 Temmuz gecesi Türk Milleti destansı bir şekilde hain darbe girişimini püskürttü. Hafızalardan silinmeyecek o anlar da fotoğraf karelerine ve gazetelere yansıdı.  15 Temmuz ruhunu, Yenikapı ruhunu, darbeye karşı çıkan milli iradeye sahip çıkan milletimizin bu ruhunu, hep canlı tutmamız gerekiyor. Serginin açılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri serginin açılışını gerçekleştirerek sergiyi gezdiler. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here