İçme Suyu Şebeke Boru Döşeme Çalışması Tüm Hızıyla Sürüyor

0
172

bld-içme suyu1İskenderun’un yeni ductil içme suyu şebeke boru döşeme çalışması, sekiz mahallede tamamlandı. Asfalt kesiminin ardından, içme suyu şebeke boru döşeme çalışması Fatih Sultan Mahallesi’nde başladı.

İskenderun’un su sorununu kökten çözecek, halkımızı musluktan sürekli akan ve içilebilir suya kavuşturacak olan yeni içme suyu şebeke ve şebeke ana boru döşeme çalışması, programlı ve sistemli bir şekilde devam ediyor. Belediye Başkan Vekili Kemal Sonay, çalışmaları yerinde inceleyerek, bilgi aldı.

Yeni içme suyu şebeke boru döşeme çalışması, İsmet İnönü, Pınarbaşı, Numune, Mustafa Kemal, Gürsel, Meydan, Barbaros ve Cumhuriyet mahallesinde tamamlandı. İçme suyu şebeke döşeme çalışması tamamlanan mahallelerde yeni şebekeden su veriliyor. İçme suyu şebeke boru döşeme çalışması tamamlanan Piri Reis Mahallesinde ve Sahil Evlerde ise şube bağlantılarına geçildi.

Yeni içme suyu şebeke döşeme çalışması, Fatih Sultan Mahallesi, İsmet İnönü (Fener) Caddesi, Sakarya, Yunus Emre ve Güzelçay (Akçay) mahallelerinde devam ediyor. Programa göre, Tayfur Sökmen Bulvarı’ndan giriş yapılacak. Çalışma, Tayfur Sökmen Bulvarı, sahil, Atatürk Bulvarı’nda devam edecek. İsmet İnönü (Fener) Caddesine kadar bölümle birleşecek ve şehrin iç kısımlarına hareketi sağlayacak.

Yeni içme suyu şebeke boru döşeme çalışması kapsamında, 10 bin tonluk depodan 15 mahalleye Aslantaş suyunu dağıtacak olan 1000 mm çapında şebeke ana boru döşenme çalışması Modern Evler Mahallesi’nde sürüyor. Modern Evler Mahallesi’ndeki şebeke ana boru döşenme çalışmasında sona yaklaşılırken, Liman B kapısında Güzelçay, Fatih Sultan Mahallesi’ni besleyecek olan 400 mm çapında şebeke ana hat boru döşeme çalışması da başladı.

İçme suyu şebeke borusu döşeme çalışması kapsamında, olası yangına anında müdahale edebilmek amacıyla önceden belirlenen noktalarda yangın hidrantları (yangın muslukları) da monte ediliyor. İçme suyu şebeke boru döşeme çalışması nedeniyle kırılan asfalt, çalışmanın tamamlanmasının ardından geçici olarak asfaltlanıyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here