İBB Şehir Tiyatroları İSTE’de Sahne Aldı

0
232

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, Zeytin Dalı Harekâtı’ndan etkilenen Hatay’a manevi destek vermek amacıyla; ‘Hisse-i Şayia’ isimli tiyatro oyununu İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı’nda sahneledi.

İBB Şehir Tiyatroları, Ülkemizin sınırlarını canını ortaya koyarak koruyan Mehmetçiklere ve Hatay halkına moral vermek amacı ile Hatay’a geldi. İlk olarak Zeytin Dalı Harekâtına manevi destek için askeri karargâhı ziyaret eden tiyatro ekibi daha sonra İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı’nda ‘Hisse-i Şayia’ isimli tiyatro oyununu sergiledi.

Oyun öncesi İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’yi makamında ziyaret eden Tiyatro Sanatçıları; İSTE’ye, logosuna ve İskenderun’a hayran kaldıklarını ifade etti. Kaldıkları süre boyunca askeri karargâh dışında bölgedeki birçok tarihi mekânı da gezme fırsatı bulan sanatçılar, Hatay’ın tarihi dokusundan ve vatandaşların yoğun ilgisinden memnuniyet duyduklarını belirtti.

Zihni Göktay’ın başrolünde yer aldığı Aybar Taştekin, Hikmet Körmükçü, Selma Kutluğ, Tarık Şerbetçioğlu, Uğur Dilbaz, Yağmur Damcıoğlu Namak, Zeynep Göktay Dilbaz’ın oynadığı oyun, büyük ilgi gördü. Meşrutiyet dönemi tiyatrosunun öncü ismi İbnürrefik Ahmet Sekizinci’nin; ayrıldıktan sonra da didişmeye devam eden ve biricik kızlarını bir türlü paylaşamayan (Hisse-i Şayia) karı kocanın bitip tükenmek bilmeyen kavgalarını konu alan oyun, salona sığmayan ancak ayakta da olsa sonuna kadar çıkmayan izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Birbirlerine dava üstüne dava açan, gülünç duruma düşseler de bu didişmeden adeta zevk alan;  her şeye rağmen birbirini seven karı kocanın ve onların arasında kalan genç kızın öyküsünün aktarıldığı oyun sahneleyen sanatçılar uzun süre ayakta alkışlandı.

Sahnelenen oyunun ardından İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İBB tiyatro ekibine teşekkür ederek, çiçek takdim etti. Ekibi adına söz alan Zihni Göktay İskenderun’a geldikleri için duyduğu memnuniyeti belirterek İSTE ailesine ve sanatseverlere müteşekkir olduğunu ifade etti. İBB Şehir Tiyatroları Mayıs ayının ilk haftasında tekrar İskenderun’da sahne alma sözü vererek alkışlar eşliğinde sahneden ayrıldılar.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here