Huzur Toplantısına Yoğun İlgi

0
44

İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü Halkla Bulaşmaya Devam Ediyor

İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü, Polis-Halk ilişkilerinin geliştirilerek daha üst seviyelere çıkartılması, vatandaşın istek ve şikâyetlerinin tespiti ve sorunların çözüme kavuşturulması amacıyla “Huzur Toplantıları” yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde de Gültepe Mahallesinde bulunan bir kıraathanede bir huzur toplantısı düzenledi.

Toplantıya İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Selçuk Çolak, Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Ahmet Pürmüslü, Asayiş Büro Amiri Şükrü Erdoğan ve polis memurları, Gültepe Mahalle Muhtarı Kemal Tekbaş, mahalle sakinleri ve esnaflar katıldı.

Güvenlik hizmetleri ile ilgili karşılıklı bilgi alışverişinde bulunulan toplantıda bir konuşma yapan İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Selçuk Çolak, Toplum Destekli Polis Büro Amirliği’nin Türkiye’de 2006 yılında faaliyete başladığını, 2009 yılında ise İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulduğunu söyledi. Çolak, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği olarak ilçenin asayiş ve güvenliği için vatandaşlar ile birlikte çalışmak istediklerini ifade etti.

Mahalle Muhtarlığının da vatandaşların temsilcisi olduğunu ve o nedenle bu toplantıyı düzenlediklerini belirten Çolak, komşu kollama projesi ile ilgili vatandaşları bilgilendirerek, bu kapsamda komşuların, camlarını açık bırakmamaları, kapılarını kilitlemeleri, işyerlerine kamera koymaları yönünde uyarılmasını istedi. Mahalle sakinlerinin, evlerinin önüne gelen tanımadıkları şahıslara ‘kime geldikleri’ şeklinde basit sorular sormaları, alacakları cevaba göre 155 Polis İmdat’ı arayarak ihbarda bulunmalarını istedi.

Ayrıca son dönemlerde artan kontör dolandırıcılığına karşı da vatandaşların dikkatli olması gerektiğini ifade eden Çolak; “Polis ve adli makamlar hiçbir zaman vatandaştan para istemez” dedi. Çolak, vatandaşların her konuda hiç çekinmeden 155’i arayabileceklerini de sözlerine ekledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here