Hüseyin Gündüz; “Bizde Otizm’in Farkındayız”

0
390

İskenderun Naciye Suna Oktay Tekin Anaokulu Müdürü Hüseyin Gündüz; “Bizde Otizm’in Farkındayız”

İskenderun Naciye Suna Oktay Tekin Anaokulu, ‘2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’ nedeniyle farklı bir etkinliğe imza attı.

Bugüne kadar yaptığı birbirinde farklı etkinliklere ve ilklere imza atmasıyla tanınan İskenderun Naciye Suna Oktay Tekin Anaokulu Müdürü Hüseyin Gündüz, yine fark yarattı.

Naciye Suna Oktay Tekin ailesi, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde tüm okul öğretmen, personel ve öğrencileri mavi giyinerek, gökyüzüne 400 adet mavi balon uçurdu.

Toplumun otistik çocuklara ayrıcalıklı bakmasını sağlamak için farkındalık hareketi yapan Naciye Suna Oktay Tekin ailesi, otistik çocuklar üzerine kısa bir tanıtım videosu izledikten sonra okul bahçesinde, 200 metre bez üzerine renkli eller baskısı yaparak etkinliklerini tamamladı.

Okul bünyesinde gerçekleştirdikleri etkinlikle ilgili bilgiler veren Okul Müdürü Hüseyin Gündüz; “Günümüzde otizm her geçen gün halk sağlığı problemi olarak karşımıza çıkıyor. Bugün dünyaya gelen 68 kişiden bir kişide dikkat bozukluğu, nörolojik gelişimlerin geri planda kaldığı bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır. Otistik çocuklar bizim bir parçamızdır. Eğitilebilir olduklarını gösterebilmek için bu etkinliği düzenliyoruz. 

Toplumun otistik çocuklara ayrıcalıklı bakmasını, toplumda bizimle birlikte ortak yaşayacaklarını hissettirmek istediğimiz için farkındalık hareketti yapmak istedik.
Bu sebeple tüm okul öğrencilerimize otistik çocuklar üzerine kısa bir tanıtım videosu izlettik. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, personelimiz mavi giyinerek gökyüzüne 400 adet mavi balon uçurduk. Daha sonra 200 metre bez üzerine renkli eller baskısı yaparak etkinliğimizi tamamladık… Unutulmamalıdır ki bütün çocuklar bizim, gelecekler onlarındır… Sahip çıkalım”
şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here