Heykeltıraş Kaysı Bu Kez İskenderun İçin Çalışıyor

0
396

aran sanatevi1İskenderun’da resim ve heykel sanatı ile uğraşan Aran Sanat Evi sahibi Meral Kaysı, İskenderun için hazırladığı bronz dökümden ağ çeken balıkçı ve kitap okuyan bayan figürü çalışmasının son aşamalarına geldiğini söyledi.

İskenderun Belediyesinin talebi üzerine, İskenderun sahil yolu sonuna konulmak üzere “Ağ Çeken Balıkçı” figürü, eski bitpazarının orada yapılan sosyal tesise yerleştirilmek üzere de “Kitap Okuyan Bayan” figürünün tamamlanması için, Aran Sanat Evi sahibi Meral Kaysı ile birlikte Emrah Ateşli, Hüseyin Öcal, Erhan Ateşli ve İrem Eletaş’tan oluşun ekip çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bronz dökümden yapılan Kitap Okuyan Kadın figürü bitme aşamasına gelirken, Ağ Çeken Balıkçı figürünün çalışması da yaklaşık bir aylık bir zaman zarfında tamamlanması hedefleniyor. Konu ile ilgili bilgi veren Kaysı; “Ağ Çeken Balıkçı figürü, ülkemizde ve kentimizde gittikçe kaybolan balık kültürünü yeniden oluşturmak ve geçmişimizi yeniden yaşatmak adına bir sembolize olacak çalışmadır. Eserimiz bronz dökümden ve 3×75 metre boyunda olacak. Kitap Okuyan Kadın figürü de bronz dökümden yapıldı. Bir boyanması kaldı. Bu eserimizde kitap okuma alışkanlığını geliştirmek ve yaygınlaştırmak için yapıldı” dedi.

20 yıldır Türkiye genelindeki büyükşehir belediyelere, il ve ilçe merkezlerine çok sayıda eser kazandıran Meral Kaysı, Ağ Çeken Balıkçı ve Kitap Okuyan Bayan figürü ile İskenderun’a ilk eserini kazandırmış olacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here