Heyecanlı Kişiler Her Daim Hedefine Ulaşır. Pısırık Kişilerle İşim Katiyen Olmaz

0
55

Bazen bazı kişileri ister istemez izlemeye alırım. Bu bende geçmişten gelen, sağduyu gibi bir şey… Çok güven duyduğum insanların ruh halleri bende güven yaratsa da yine her an bir şey yapabilirler korkusuyla bana pek güven vermezler. Karşıdaki kişiye güven vermiş gibi gözükürüm ama dikkati de kesinlikle elden bırakmam. Siyasiler, arkadaşlar, dostlar ve en yakınımda olanların bazıları bu pozisyonun içinde.

O bazıları dediklerimin geneli pısırık olduklarından, güvenimi sarsmış ve bağımı onlardan kopardığımı bildikleri halde yine çevremde dolaşır dururlar. Şimdi durup dururken ben bu yazılarımı neden böyle bir başlangıçla yazmaya başladım…

Siyasi oluşumlara baktığımda, İskenderun için şimdiye kadar çok kişilerin bir amaç uğruna çalıştıklarına şahit oldum. Kimi milleti etrafına toplayarak inanç rüzgarına kapıldı. Kimi ise benden büyük yok dedi. Kimileri de sessizce geldi sessizce aramızdan kayboldu.

Şahsımın siyaseti belli! Siyasi çizgimden zerre kadar ödün vermem. Siyasiler, odalar, yerel yönetimler, atanmışlar-seçilmişler. Bu memlekette iş yapanla iş yapmayanları en ince detaylarına kadar bilirim. İskenderun için kendini ortaya atanların ruh yapılarını çok iyi analiz ederim.

İskenderun Madeni İşler Oda Başkanı Ahmet Çardaklı’nın, yaklaşık on yıldır kendi odasının üyelerini yeni bir sanayi sitesine kavuşturmak için ne çok mücadele içerisinde olduğunu benim kadar sizlerde çok iyi biliyorsunuz. Bu konuda Ahmet Çardaklı için çok yoğun mücadeledeyim. Çünkü ona inandım ve inandığım içinde onu asla yalnız bırakmadım. Onu her gördüğümde elinde kuran hep dua eder. Allah’ım inandığım bu yolda bizleri öksüz bırakma der ve yalvarır. Bana konularını anlattığında heyecandan ter içinde kalır. Yeni sanayi sitesiyle ilgili her dosya hazırladığında çabasını benle paylaşır.

Sonunda Allah onun dualarını kabul etti ve İskenderun yeni sanayi sitesinin müjdesini bizzat Milletvekili Özel’den aldı.

Basında ve sosyal medyada İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın bahsettiği asfalt konusuna gelince, her belediye başkanının yapması gereken hizmet. Kaldırımlarda dahil. Tosyalının hedefi aslında çok büyük! Hedefindeki yapılacakları şimdiden görüyorum. Fatih Tosyalı, Hatay iline her çakılan bir çivinin ardında. Bana Nuri abi bazen bana vuruyorsun deme.! Benim kimseyle sorunum yok. Benim bir tek sorunum var oda İskenderun’dur. Ona gelen hizmetler yavaşlarsa üzülür kahrolurum. Geçmişte yaşadığım bu kentte şimdide aynı güzellikleri yaşamak isterim.

Bölgemizde haklı bir kariyer elde eden Ak Parti Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Ak Parti ilçe başkanı Abdulkerim Güven ve İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı üçlüsünü çok yakın takip ediyorum. Bu üçlü gördüğüm kadarıyla olmazları başaran bir üçlü. Çok güzel birtakım oluşturmuşlar. Gayeleri İskenderun ve Hatay iline yapılanmayanları yapmak. Onlardaki hizmet heyecanını ancak ve ancak onların beyin yapılarına girdiğinizde görürsünüz.

Yeri gelmişken şunu söyleyeyim. Onlar her ne kadar bir siyasi partiye bağlı olsalar dahi onlar Allah için görevdeler. İnsanlığa hizmetin hakka hizmet olduğunun derinliğindeler. Arsuz ve Belen Devlet Hastanesi öyle yabana atılacak bir hizmet değil. Yıllar boyu o ilçelerimizde bir kaza olsa veya vatandaşımız kalp krizi geçirse, doğum olayları, tarlasında kaza olduğunda İskenderun hastanesine gelene kadar vatandaş yolda vefat ediyordu.

Hastaneler yapılmaya başlanınca kimseden ses çıkmaz oldu. Arada bir takdir onların heyecanını daha çok artırır ve yeni hizmetlerin katma değerleri çoğalır.

Fatih Tosyalı İskenderun’da bir ilke imza atıyor. Tam olimpik yüzme havuzu. Bu havuz bittiğinde nice sporcular İstiklal Marşımızı Dünyaya dinletecek. Otuz yıldan bu yana çok makaleler yazdım. Deniz memleketindeyiz yüzücümüz yok diye! Havuzdan sonra yüzücülerimiz çoğalacak. Bu olimpik havuzu yaptırmak dahi büyük bir güç!

Diğer yandan İskenderun’un güzelliğini yeni seyir tepelerinde halkın gözüne sereceksin. İskenderun ve Hatay için hep heyecan içerisinde olan bu üçlünün bölgeme hizmet anlayışını kökten değiştirdiğinizin şu an farkında olmayanlar olabilir. Önemli değil özellikle Milletvekili Abdulkadir Özel görev aşkının heyecanının doruğunda. Tıpkı bir çocuğun heyecanı gibi sizlerde bizlerde bu memleket için aynı heyecanı yaşıyoruz.

Ya yeni devlet hastanesine ne demeli. Ona söyleyecek tek söz var benden helal olsun sizlere. İskenderun ziraat bahçesinin yeni projesi hayata geçince bölgemin ne denli zenginliklerle bir olacak. Çoğu kişileri gördüm hep reklam uğruna iş yaptım edasıyla kıvrandılar ama çoğu Pısırık çıktı. Görevleri bitti millet derin bir oh çekti.

Bu memleket gerçek hizmetleri bu üçlüyle yaşamaya devam edecek. Alkışlara hiç lüzum yok. Yüzlerinde heyecan birikimini bizlerle doyasıya yaşıyorlar. Hatay ilimizin öz sorunlarına da siyaset gözetmeden dört elle sarılan bu Allah kullarını üzmeyelim ve hep onura edelim. Topboğazı’ndan başlayıp, Madenlide son bulan yeni açılacak yolun hükümetle birleşimi heyecanlı kişiler sayesinde hedefine ulaşacak. Bölgemizi ilgilendiren çok ama çok projeleri bu üçlü sayesinde göreceğiz. İskenderun haklı kariyerine hızla ulaşacak.

Hatay denince ilk akla gelen Antakya, İskenderun denince de ilk akla gelen İSKENDERUN.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here