“Herkese Eşit Hizmette Bize Yardımcı Olun”

0
125

bld-meclis toplantısı1Yeni Meclisten İlk Toplantı

İlk Toplantıda Başkan Dingil Birleştirici Mesajlar Verdi…

30 Mart yerel seçimleri sonrasında yeniden oluşan İskenderun Belediye Meclisi dün ilk kez İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil başkanlığında toplandı.

Meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Belediye ve Meclis Başkanı Seyfi Dingil; “Herkese eşit hizmet ve hakkaniyetle çalışılacaktır. Aynı düşünceleri siz meclis üyesi arkadaşlarımızdan da bekliyorum. Çünkü inanıyorum ki hepimizin gayesi İskenderun’dur. Buradaki meclis üyeleri muhalefeti veya iktidarı değil, İskenderun halkını temsil ediyorsunuz. Bunun için herkese eşit hizmette bize yardımcı olun” dedi.

Toplantıda Divan Kuruluna meclisin en genç üyeleri olan Müge Kılıç ve Osman Çolak geçti. Açılış konuşmasının ardından Meclis Başkanı Seyfi Dingil öncülüğünde İskenderun Belediye Meclisi üyeleri, önce Atatürk Anıt alanına giderek burada Ata’nın manevi huzuruna çelenk sundu ve bir dakikalık saygı duruşunun akabinde de İstiklal Marşımız okundu. Meclis Üyeleri, Şehit Mezarlığına da giderek, burada şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, istiklal marşımız okundu, şehitlerin ruhuna dualar edildi.

Daha sonra, gündem maddesinde bulunan konuları görüşmek üzere tekrar meclis salonuna geçildi. Gündem dışı konuşan Ak Partili Meclis Üyesi Abit Erol, yeni dönemin ülkemize, şehrimize ve halkımıza hayırlı olmasını dileyerek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı da kınadı.

bld-meclis toplantısı2

CHP Grup Başkan vekili Gazanfer Dik ise; “Başkanın söylemlerini takdirle karşılıyorum, o sözlere katılmamak mümkün değildir. Bunun devamını bekliyorum” derken, yeni dönemin herkese hayırlı olmasını diledi. Genel Başkanları Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırının şahsına değil, demokrasi için mücadele eden herkese yapıldığının altını çizen Dik, bu menfur saldırının meclis olarak kınanmasını da önerdi.

Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Dönmez; “Seçilen meclis üyelerine yeni görevlerinde hayırlı olsun. Biz İskenderun’un temsilcisi olacağımızın bilinmesini istiyorum” diye konuştu.

MHP grubunun Başkanvekili Muhuttin Kara ise; “Yeni meclis hayırlı uğurlu olsun. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı demokrasiye yapılmış sayıyoruz” değerlendirmesinde bulundu. Her türlü yasal hizmetlerde belediye idaresinin yanında olacaklarının altını çizen MHP’li Kara, yasa dışı ve halkın yararına olmayan çalışmalarında karşısında olacaklarını da duyurdu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı ile ilgili kınama kararı önerisi, oy birliği ile kabul edildi.

bld-meclis toplantısı3

Su bağlantı ücreti ile ilgili Ak Partililer tarafından verilen öneri ile ilgili konuşan Meclis Başkanı Dingil; “Bağlantı ücretleri pahalı! Belediye ticarethane değil. Eski abonelerden bağlantı ücreti 100 TL+KDV, yeni bağlantı yapacaklar içinde 200 TL+KDV olması gerekir. Su ve kanalizasyon hizmetleri Büyükşehir’e bağlandığı için burada alacağımız bu karar orada oylanması gerekir” dedi.

Önerge ile ilgili söz alan CHP Grup Başkan Vekili Gazanfer Dik; “Uygulama yetkimiz olmadığı için bu önergenin gündemden kaldırılmasını öneriyoruz” derken, bu kararın Büyükşehir Belediyesinin yetkisi içerisinde olduğunun altını ısrarla çizdi. Önerge, oylama sonunda oy çokluğu ile kabul edildi.

Komisyon Üyeleri Belli Oldu

Toplantıda daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündemin 1. maddesi olan, Belediye Meclis Divan Kâtipliğine 2 adet asil, 2 adet yedek üyenin gizli oylama yapmak sureti ile seçilmesi konusunda oylama sonucunun eşit çıkması görüşmeleri bir süre tıkadı.

bld-meclis toplantısı4

Görüşme ve yeniden oylama sonunda Ak Parti’den Musa Saraçoğlu ve CHP’den Müge Kılıç Belediye Meclis Divan kâtipliğine seçildiler. Meclis 1. Başkanvekili ve Meclis 2. Başkanvekili de gizli oylama yapılmak suretiyle seçildi. Gizli oylama sonunda 1. Belediye Meclis Başkanvekilliği görevine Abit Erol, 2. Başkanvekilliği görevine ise Emir Selim Yazar seçildi.

3. gündem maddesini oluşturan Belediye Encümeninde görev yapmak üzere 3 adet Encümen üyesinin yapılan gizi oylaması neticesinde Mehmet Dönmez, Fatma Korçak ve Muhittin Kara, Encümen üyeliği görevine seçilirken, Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerine, Hıdır Güneş, Bülent Özer, Musa Sarraçoğlu, Gülben Özdemir ve Adnan İşler seçildiler. Yine yapılan gizli oylama neticesinde, İmar Komisyonu üyeliklerine Filiz Özçörekçi, Mehmet Başlak, Reşat Beyazıt, Hakan Ilgın ve Bekir Bozdoğan yapılan gizi oylama ile seçildiler.

Gündemin 7. maddesinde bulunan Festival Tertip Komitesinde görev yapmak üzere 7 adet üye belirlendi. Festival Tertip Komitesi üyeliklerine, Mehmet Dönmez, Reşat Çağlar, Reşat Beyazıt, Halit Akıncı, Ahmet Sarı, Hıdır Güneş ve Filiz Özçörekçi seçildi.

Gündemin diğer maddeleri ile ilgili komisyonlara havale edilirken, Belediye Meclisi 11 Nisan Cuma Günü toplanmak üzere kapandı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here