HBB Hemşireleri Kanser Hakkında Katılımcıları Bilgilendirildi 

0
240

Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, 1-7 Nisan Dünya Kanser Haftası münasebetiyle il genelinde farkındalık yaratmak amacıyla halkı bilinçlendiriyor.

Halkı bilinçlendirmek ve bilgilendirmek amacıyla Kırıkhan ilçesinde gerçekleştirilen sağlık seminerine HBB personelleri ve vatandaşlar katılım gösterdi.

‘Kanser ile Mücadele’ sunumu ile katılımcıları bilgilendiren HBB Sağlık Hizmetleri ve Mezarlıklar Şube Müdürlüğü’nde görev yapan hemşireler Tuba Çolak, Derya Nergiz, Alev Sayar Yücel ve Serpil Aksakal ayrıca annelerin daha bilinçli çocuk yetiştirmeleri amacıyla ‘Kadın ve Anne Sağlığı’ konusunda sunum gerçekleştirdi.

Kanser hakkında katılımcılara bilgi veren hemşire Alev Yücel; “Kanser vücuttaki hücrelerin anormal ve kontrolsüz bir şekilde çoğalması ile karakterize bir hastalığın adıdır. Ayrıca kanser tüm dünyada giderek artış gösteren önemli bir sağlık problemidir. Tedavi şansı ancak hastalık erken tanındığı zaman mümkün olan kanser hastalığında kişilerin bilgili olması gerekmektedir. Son yıllarda rahim ağzı ve meme kanseri oldukça artmıştır. Ortalama 10 kadından 1’inin meme kanseri olma olasılığı mevcuttur.30 yaşından sonra görülme sıklığı ilerleyen yaşla birlikte artmaktadır. Yaklaşık %70 olgu 55 yaş ve üzeri tanı almaktadır.

Rahim ağzı, kadınlarda meme kanserinden sonra en sık görülen kanser türüdür. 40 yaşından sonra sıklıkla ortaya çıkmakla beraber her yaş grubunda görülebilir. Dünyada her yıl %80’i gelişmekte olan ülkelerde olup, 500 bin kişi rahim ağzı kanserine yakalanmakta ve yakalananların yarısı ölmektedir. Bizler de kanser hastalığının önüne geçebilmek ve erken tanı ile herkesi bilinçlendirmek amacıyla farkındalık yaratmak istiyoruz” dedi.

Seminer sonunda kanser oluşumunu tetikleyen faktörler, kanser türü belirtileri, erken tanı ve kanserden korunmada alınacak önlemler gibi konuları da halka slayt eşliğinde katılımcılara anlatan HBB hemşireleri, katılımcıların da sorularını yanıtladı.

Sağlık seminerin de katılımcılara kanser hakkında broşür dağıtıldı.

HBB Hemşireleri, 1-7 Nisan Dünya Kanser Haftası münasebetiyle farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştirilen sağlık seminerleri, 11 Nisan Salı günü İskenderun, Dörtyol, Belen, Erzin, Payas ilçelerinde ve 13 Nisan Perşembe günü ise Yayladağı, Samandağ ve Altınözü ilçelerinde gerçekleştirileceğini açıkladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here