HBB Ailesi, Bu Sefer Üniversite Öğrencilerinin Yüzünü Güldürdü

0
122

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), aydınlık Türkiye’nin yarınlarını kuracak öğrencilere katkı sunmaya devam ediyor. Eğitimin her kademesindeki öğrencilerin ve ailelerinin yaşamını kolaylaştırmak için yoğun çaba harcayan HBB ailesi, bu sefer üniversite öğrencilerinin yüzünü güldürdü. Antakyalı gurbetçilerin Berlin’de kurduğu Antik Antakya Derneğinin öğrencilere sağladığı burs imkânının Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile birlikte ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaşmasına vesile olan HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, öğrencilerin mutluluğuna ortak oldu.

1 Mayıs Pazartesi günü HBB Meclis Salonu’nda gerçekleşen etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Antik Antakya Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Sorgeç, derneğin kuruluş amacını ve yaklaşık 14 yıllık süre zarfında gerçekleştirdikleri faaliyetleri tanıttı.

Konuşmasının devamında Antakya’dan ayrı düşmemek için sosyal ve kültürel birçok etkinliğin altına imza attıklarını da belirten Sorgeç, Başkan Savaş’a Hatay’ın tanıtımı ve kalkınması için yapmış olduğu çalışmalardan ötürü teşekkür etti.

11 üniversite öğrencisinin eğitim hayatına katkı sunmak için düzenlenen organizasyonda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ise, eğitime sunduğu katkılardan dolayı Antik Antakya Derneği yönetim kurulu üyelerine teşekkürlerini iletti.

Antik Antakya Derneği tarafından verilen bursların daha önce farklı burslara başvurmalarına rağmen olumlu sonuç alamayan öğrencilere verildiğini ifade eden Prof. Dr. Nazan Savaş da; bu bursun tıp fakültesinden gıda mühendisliğine, güzel sanatlardan edebiyat bölümüne kadar farklı alanlarda eğitim alan ve hak eden öğrencilere verildiğini ifade etti.

Gerçekleşen etkinlikte düşüncelerini paylaşan HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş da, öğrencilik yıllarının zor olduğunu belirterek; “Ben de aldığım burs ve kredilerle tıp fakültesinde öğrenciliğimi tamamladım. Onun için bu zorluğu çok iyi bilirim. İnanıyorum ki bu burs öğrencilerimizin eğitim hayatına olumlu katkılar sağlayacaktır. Böylesine hayırlı iş yaptıkları ve genç arkadaşlarımızın yüzünü güldürdükleri için dernek yöneticisi hemşerilerimize çok teşekkür ederim” dedi.

Aldığı burs sonrası düşüncelerini paylaşan İskenderun Teknik Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Piyano Bölümü öğrencisi Emine Tuğba Yapıcı da, aldığı bu bursu formasyon eğitiminde kullanarak, müzik öğretmeni olma yolunda değerlendireceğini belirtti.

Burs alan öğrencilerin ve ailelerinin mutluluğu görülmeye değerdi. Daha sonra günün anısına toplu olarak çekilen fotoğraflardan sonra etkinliğe son verildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here