Havalar Isınınca Futbolda Yumuşuyor (2)

0
54

Değerli okurlarım, güneşin ışınlarını dikine gönderdiği anlar, insanların da kendilerine dikkat etmeleri gereken saatlerdir. Koyu gölge mevcut! Pergoleler yıllardan beri var. Bu sıcakta beyinler de sıvılaşmadan neler konuşuyorlardır dersiniz? Spor konuşuyorlar dersem, çok iyimser davranmış olum. Dağdan gelen esinti olmasa, belli saatlerde nefes almak bile çok güç. Herkesin önünde daktiloda yok.

Zaten, daktilomun tuşlarından çıkan sesler beni rahatsız etmiyor, melodi gibi mübarek. Kimselerin duyduğu da yok. Fakat teybin sesini biraz fazla açtığınızda kıyamet kopuyor. Üçüncü şahıs vasıtasıyla şikâyetler geliyor. Sıcaklardan dolay biz de yumuşadık, baksanıza dedikodu yapmaya başladık. Bazı sakinler gibi.

Ne yapsınlar, spor yapmazlar, konusunu bile sevmezler, camiye, kiliseye de gitmezler, bazı ibadetlerden de yoksun zavallılar, dedikodu onların en doğal hakları olduğunu düşünüyorum. Sporun konuşulmadığı yerde hangi konular gündem oluşturur ki?

Bunca yıllık meslek hayatımda, böyle bir makale yazdığımı inanın hiç hatırlamıyorum. Bundan sonra da yazacağımı hiç sanmıyorum ama dedikodu temayüllü insanlarla beraber olduğum sürece, içimdeki şeytan beni de zorluyor.

Dünkü sayımızda, sevgi dolu, sağlıklı bir yaşam, Cenab-ı Allah’ın kullarına “Lütfu, armağanı” demiştim hatırlayacaksınız. Bunları yaşamak, hatta böyle düşünmek bile içimi pozitif enerji ile dolduruyor. Hele daktilomun başındaysam, benden paşası yok, lütfen buna da inanın. Dikkat ederseniz, şu yaz sezonuna girerken ya da girdikten sonra insanlarda, özellikle kadınlarda şiddetli biçimde kilo verme yarışı ve de hastalığı baş gösteriyor. Bunun karşısında değiliz.

Şunu da aklımızdan çıkarmayalım ki; normal kiloda olmak en ideali. Gereksiz yere diyet yapmak, rejime girmek ki size zarardan başka hiçbir şey kazandırmaz. Bunun için ilaçlardan medet ummak, yararlanmaya kalkmak hiç de akıl karı değildir.

Sağlıklı yaşamak güzeldir. Mutlu olmak için sağlıklı olmak şarttır. Sağlıklı yaşamın temel unsurlarından biri ve bugünkü konumuz olduğu üzere, kendimizi yormadan yapmamız gereken egzersizlerdir. Burada amaç, sadece kilo vermek olmamalıdır, kilolardan kurtulmayı ikinci planda düşünmekte yarar vardır. Bunu dostça öneririm.

Öncelikle, sağlığınıza kavuşmak, enerjik bir yaşam edinmek, bunların varlığıyla mutlu olmak, bunları sağlamak için de, kendimizi sıkmadan, zorlamadan ve de usandırmadan dingin bir yaşama kavuşabilmek için düzenli fiziksel aktiviteler yapmaya özen gösterilmesidir. Mevcut koşullarda neler yapılması gerektiğini yarın anlatacağım.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here