HATSU Genel Müdürü Çaparali, Muhtarlarla Buluşmaya Devam Ediyor

0
111

arsuz-muhtarlar1“Muhtarlarımız Kaçak Su Kullanımı Konusunda Gerekli Yönlendirmeleri Yapmalı”

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), vatandaşların temsilcisi olan muhtarların duygu ve düşüncelerine önem verilerek vatandaş odaklı projelerin hayata geçmesi adına Hatay genelinde düzenlenen ortak akıl toplantılarına devam ediyor.

Muhtarların istek ve taleplerini yerinde dinlemenin yanı sıra mahalle sorunlarına kalıcı çözümler geliştirmek amacıyla düzenlenen 13. toplantının Arsuz’da gerçekleştirildiğini bildiren Genel Müdürlük, toplantıya HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali,  Hatay Muhtarlar Derneği ve Akdeniz Muhtarlar Federasyonu Mahmut Gülcü, HATSU Daire Başkanları ve Şube Müdürlerinin katıldığını aktardı.

Muhtarları tek-tek dinleyerek sorumlu Daire Başkanlarına yapılacak hizmetler hakkında notlar aldıran Genel Müdür Çaparali, Hatay genelinde mahallelerden sorumlu muhtarlar ile istişare yaparak sorunları değerlendirmek amacıyla toplantılar düzenlendiğini ve vatandaşların altyapı noktasında bir sorunu kalmaması amacıyla verilen mücadelenin devam ettiğinin altını çizdi.

Yaşam kaynağı olan içme suyunu Hatay’ın her yerinde adaletli bir şekilde kullanım sağlanması amacıyla abone olunması gerektiğine dikkat çeken Çaparali; “Herhangi bir haksızlık oluşmaması için kullanılan suya abone olmak şarttır. Bu noktada vatandaşlarımızın temsilcisi olan değerli muhtarlarımız elini taşın altına koyup, kaçak su kullanımı hakkında gerekli yönlendirmeleri yapmalıdırlar. İçtiğimiz ve kullandığımız suda Türkiye’de yaşayan bütün vatandaşlarımızın hakkı vardır. Böyle bir hassas konuda bütün halkımızın duyarlı olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

arsuz-muhtarlar2

Arsuz’da yapılan altyapı çalışmalarına değinerek içme suyu ve kanalizasyon altyapısının düzene girmesi adına çalışmaların geniş kapsamda devam ettiğini söyleyen Çaparali; “Arsuz’da kanalizasyon altyapı sorununu çözmek için önemli bir adım atıldı. Birinci etap için dev bir proje hazırlandı. İhalenin gerçekleşmesiyle projeyi hayata geçireceğiz. Bu sayede Arsuzlu hemşerilerimiz yıllardır süren sorundan kurtulmuş olacak ve temiz bir çevreye kavuşmuş olacaktır” dedi.

Su problemlerini gidermek için ise İçme Suyu Daire Başkanlığı’na bağlı ekiplerin çalışmalara devam ettiğini aktaran Çaparali; “Su gözünden evlerimize kadar gelen suyun daha sağlıklı olması ve kesintisiz bir şekilde kullanım sağlanması için ekiplerimiz gece gündüz demeden çalışmaktadır. Herhangi bir arıza durumunda anında müdahale ederek vatandaşlarımızın zor durumda kalmaması için çaba sarf etmektedir. Gelen talepler sonrasında paslı borular yerine sağlıklı ve basınca dayanıklı yeni hatlar döşenmektedir. Halkımızın sağlığını düşünerek su depolarında ise klorlama sistemleri ile daha hijyenik bir şekilde temiz suyun kullanılmasını sağlıyoruz” ifadelerine yer vererek suyun önemine dikkat çekmiş oldu.

Toplantıya katılan muhtarlar ise, mahallelerdeki sorunları aktardıktan sonra böyle bir toplantı düzenlendiği için ve gösterilen ilgi ve alakadan dolayı HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali ile ekiplerine teşekkür ederek, hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra toplantı salonundan ayrıldı. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here