Hatay’ın Meleklerinden Lider AGÜ’ye Farklı Tarife

0
83

bayan basketbol23Temsilcimiz Lig Liderini 78-61’lik Skorla Geçti

Hatay Büyükşehir Belediyesi (BŞB) Kadın Basketbol Takımı, ligin 10. haftasında lig lideri Abdullah Gül Üniversitesi’ni evinde ağırladı. Antakya Kapalı Spor Salonunda oynanan müsabakayı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Kulüp Başkanı Serdar Güven ve çok sayıda taraftar izledi ve takıma tam destek verdi. Melekler, zirveye yerleşen Abdullah Gül Üniversitesi’ni baştan sona üstünlüğünü koruduğu maçta 78-61’lik farklı bir skorla mağlup etti.

TBF TV’den de naklen yayınlanan maçın ilk çeyreğini 28-19’luk skorla noktalayan temsilcimiz, ikinci sete daha hızlı başlayarak üçüncü çeyreğe 44-31’lik skorla önde girmeyi başardı. Üçüncü çeyrekte farkın kapanmasına müsaade etmeyen meleklerimiz son çeyreğe 63-51’lik skorla önde girdi. Son çeyrekte de oyunu domine eden ve farkı daha da açan temsilcimiz, maçı 78- 61’lik net bir skorla koparmayı bildi.

Oynadığı 10 maçtan 7’sinde galibiyet elde eden temsilcimizde, Courtney Paris 24 sayı, 15 ribaundla double-double yaparken, Anna Vajda 13 sayı, 14 ribaund, 4 asistle ve Natalie Stevens 19 sayı, 4 asistle alınan galibiyette kilit bir rol oynadılar.

bayan basketbol24

Bu sezonki ikinci yenilgisini temsilcimizden alan Abdullah Gül Üniversitesi’nde ise Lara Sanders 24 sayı, 4 ribaund, 4 asistlik performansıyla takımının en etkili ismi oldu. Konuk ekipte Zoi Dimitrakou da 14 sayı, 6 ribaund, 5 asistle mücadeleyi noktaladı.

Müsabakanın ardından açıklamalarda bulunan Hatay BŞB Baş antrenörü Ekin Baş; “Hak ederek kazandık. Maçın başından bu yana kıyasıya mücadele ettik. Hedefimiz şampiyonluk. Ben bütün oyuncularını gönülden kutluyorum. Bizlere hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Kulüp başkanımız Serdar Güven’e ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Bayan Basketbol Takımı, alınan bu galibiyet sonunda averaj ile ligde ikinci sırada yer aldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here