Hatay’ın Meleklerinden EuroCup’a Hızlı Giriş!

0
319

FIBA Kadınlar EuroCup D Grubunun ilk haftasında, rakibini evinde ağırlayan Hatay Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol takımı, grup maçlarına galibiyetle başladı. Antakya Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen karşılaşmada Slovakyalı Piestanske Cajky ekibini 82-58 mağlup eden Hatay’ın Melekleri sezona etkili bir giriş yapmış oldu.

Vladimir Tsekov, Sergiy Chaykovskyy ve Alija Ferevski hakem üçlüsünün yönettiği karşılaşmayı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve eşi Prof. Dr. Nazan Savaş’ın yanı sıra, CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur ile HBB müdürleri de izledi. Rakibine oranlü üstün bir oyun sergileyen ve farklı galibiyete adını yazdıran Meleklere, Hatayspor oyuncuları ve basket severler de tribünden destek verdi.

Başlangıç düdüğünden itibaren hücumları ve etkili savunmalarıyla maçı lehine çevirmeyi başaran Hatay’ın Melekleri ilk periyotu 18-12 üstünlükle tamamladı. İkinci periyodun başlangıcında Katsiaryna Snytsına’nın attığı üçlük ve beraberinde gelen sayılarla aradaki farkı iyice arttıran temsilcimiz, karşılaşmanın ilk yarısında Slovakyalı rakibini 47-25 geride bıraktı.

Üçüncü çeyreğe de hızlı giren Hatay Büyükşehir Belediyesi,  Piestanske Cajky karşısında farkı 26 sayıya çıkartarak, çeyrek sonunda skoru 64-38 yaptı. Son periyoda da kaldığı yerden devam eden temsilcimiz, farkı gittikçe açarak skoru 73-47’ye kadar taşıdı. Maçın geri kalanında da üstünlüğü bırakmayan temsilcimiz, sahadan 82-58’lik skorla galip ayrıldı. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)