Hatay’ın Melekleri, Şeytanın Bacağını Kırdı

0
94

bayan-basketbol-45Euroleague’de Polkowice deplasmanına çıkan temsilcimiz Hatay BŞB, Polonya deplasmanından galibiyetle döndü ve gruptaki ilk galibiyetini elde etti. Hatay’ın Melekleri, Euroleague’de şeytanın bacağını da kırmış oldu.

FIBA Kadınlar Euroleague B Grubu maçında Hatay BŞB, deplasmanda Polkowice’yi 64-54 mağlup etti. Bu sonuçla temsilcimiz gruptaki ilk galibiyetini alırken, Polkowice 5. maçlar sonunda da galibiyetle tanışamadı.

bayan-basketbol-47

Karşılaşmaya üç sayılık basketle başlayan ev sahibi Polkowice’ye Courtney Paris ve Snytsina ile yakaladığı 8-0’lık seriyle cevap veren temsilcimiz skorda 8-3 öne geçti. Bu dakikadan sonra ev sahibi Musina’yı etkili kullanarak farkı eritmeye çalıştı. 1.29 kala Musina’nın üç sayılık basketiyle farkı 1’e indiren Polonya ekibi buna rağmen ilk çeyreği 19-13 geride kapadı.

İkinci çeyreğe 5-0’lık seriyle başlayan ev sahibine 9-0’lı seriyle cevap veren temsilcimiz farkı 10’a çıkardı (18-28). Polkowice Ortiz Vives ve Musina ile farkı kapatmaya çalıştı. Bu ikiliden gelen sayılarla fark 3’e düştü. Ancak son saniyelerde Snytsina ile sayılar bulan Hatay ilk devreyi 32-27önde kapadı.

bayan-basketbol-46

Üçüncü çeyrekte farkı arttıran temsilcimiz Snytsina ile farkı 9’a çıkardı (33-42). Ev sahibi Musina ve Harrison ile farkı azalttı ve tekrar maça ortak olmayı başardı. Çeyrek bitimine 2.52 kala Harrison ile de bir kez daha maçta öne geçmeyi başardı (45-44). Ancak çeyrek sonunu iyi oynayan Hatay temsilcisi, final periyoduna 50-48 önde girdi.

Son çeyreğe Leciejewska’nın sayılarıyla giren ev sahibi 50-50 eşitliği yakaladı. Ancak Hurst ve Snytsina ile sayılar bulan temsilcimiz, 7-0’lık seri yakaladı ve skoru 57-50’e getirdi. Çeyrek boyunca sert savunmasından taviz vermeyen temsilcimiz bu çeyrekte son 1 dakikaya kadar rakibine 4 sayı izni verdi. Son dakikaya 59-52 önde giren Hatay BŞB, mücadeleden de 10 sayı farkla 64-54 galip ayrıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here