Hatay’ın Melekleri, Fenerbahçe’ye Diş Geçiremedi!

0
191

İzmir’in ev sahipliğinde yapılan PTT Kadınlar Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesinde, temsilcimiz Hatay Büyükşehir Belediyesi ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Bornova Belediyesi Spor Salonunda oynanan maçı Sarı-Lacivertli ekip 71-61 kazanarak adını yarı finale yazdırdı.

PTT Kadınlar Türkiye Kupasında ikinci yarı finalist, Hatay BŞB’yi başa baş bir oyun sonucunda 61-71’lik skorla kupa dışına iten Fenerbahçe oldu. Mücadele baştan sona dengede giderken son üç dakikada farkı açan Fenerbahçe, günün ikinci yarı finalisti olmayı başardı. Fenerbahçe’nin yarı finaldeki rakibi Bellona AGÜ olacak.

Fenerbahçe’de Quigley 28 sayı 6 ribaunt 6 asist ile en skorer isim olurken, Gruda 12 sayı 11 ribaunt ve Verameyenka 14 sayı 12 ribaunt kaydetti. Hatay BŞB’de Paris 16 sayı 10 ribaunt, Snytsina 15 sayı 4 ribaunt 4 asist ve Bahar Öztürk 12 sayı 6 ribaunt 6 asist ile maçı tamamladı.

Fenerbahçe’de skor yükünü ilk bölümde Alexandria Quigley çekerken, Sarı-Lacivertli ekip pota altında Courtney Paris ve Snytsina’yı durdurmakta zorlandı. İlk çeyrek 20-17 Hatay BŞB’nin üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci çeyreğin ilk dakikalarında Quigley, ardından Kaptan Birsel ve Gruda’nın basketiyle skoru 32-32’de eşitleyen Fenerbahçe daha sonra öne de geçmeyi başardı. Skor üstünlüğünü koruyan Fenerbahçe, soyunma odasına da 41-37 üstün girdi.

Karşılıklı sayılara sahne olan üçüncü çeyrekte Gruda ile pota altında etkili olan Fenerbahçe, bu periyodu da 52-49 önde bitirdi. Dördüncü çeyreğe hızlı giren Fenerbahçe, farkı bir ara 7 sayıya çıkardı. Daha sonra devreye Hurst ve Snytsina girerken, Hatay’ın Melekleri farkı 4 sayıya kadar da (58-62) indirdi. Verameyenka ile moladan basketle dönen Fenerbahçe, maçı 71-61 kazanmasını bildi ve adını yarı finale yazdırdı. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here