Hatay’ın Melekleri Avantaj Kaybetti

0
67

EuroCup’ta Hatay Büyükşehir Belediyesi, yarı final ilk maçında bir başka Türk takımı Bellona Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ)’ni kendi evinde konuk etti. Hatay’ın Melekleri müsabakadan 65-71’lik skorla mağlup ayrıldı.

Avrupa Kadın Basketbolunun, kulüpler düzeyindeki en büyük organizasyonu olan EuroLeague’den şanssız bir şekilde elenerek yoluna EuroCup’ta devam eden Hatay Büyükşehir Belediyesi, yarı final ilk maçında bir başka Türk takımı Bellona Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ)’ni kendi evinde konuk etti. Salı günü Antakya Kapalı Spor Salonu’nda hınca hınç dolu tribünler önünde rakibini ağırlayan Hatay’ın Melekleri müsabakadan 65-71’lik skorla mağlup ayrıldı.

Coşkulu taraftarının desteğini arkasına alarak, mücadeleye Bahar, Hurst, Snytsina, Paris ve Tuğba ilk beşiyle başlayan Hatay temsilcisi, ilk sayılarını Paris ile buldu. Mavi-Beyazlılar, ilerleyen dakikalarda rakibinin pota altından bulduğu sayılara, Hurst ve Bahar’ın dış atışlarıyla karşılık vermesine rağmen ilk çeyreği 21-23 geride tamamlandı. İkinci çeyreğe hızlı başlayan tarafsa ev sahibi Hatay Büyükşehir Belediyesi idi. Hatay’ın Melekleri, rakibinin pota altından ürettiği sayılara Hurst’ün orta mesafeli atışlarıyla karşılık verdi ve takımlar soyunma odasına 36-36 beraberlikle gitti.

Mücadelenin ikinci yarısı adına yakışır görüntülere sahne oldu. Üstünlüğün sürekli el değiştirdiği mücadelenin üçüncü çeyreği, Snytsina’nın son saniyede bulduğu üç sayılık isabetle 55-53 Hataylı basketbolcuların üstünlüğü ile geçildi. Son çeyrek adeta nefesleri kesti. Topun el yaktığı dakikaları doğru oynayan Hatay temsilcisi, rakibinin kolay sayı bulmasına izin vermedi ancak rakibinin son saniyelerde bulduğu basketlere engel olamayınca parkeden 65-71 mağlup ayrıldı.

Karşılaşma sonrası maç ile ilgili düşüncelerini paylaşan Hatay Büyükşehir Belediyesi Baş Antrenörü Katerini Chatzidaki; “Öncelikle rakibimizi tebrik ediyorum. Zor maç olacağını biliyorduk. Hücumdaki üçlük yüzdemiz beklentimizin altında kaldığı için böyle bir tablo ortaya çıktı. Bu maçtaki hatalarımızı gözden geçirerek, ikinci maça daha iyi hazırlanacağız. Finale kalmak için terimizin son damlasına kadar savaşacağız” diyerek ikinci maç öncesi taraftarlara umut dolu mesajlar verdi.

FIBA Kadınlar Eurocup yarı finalinde, rövanş maçları ise 24 Mart Cuma günü (yarın) oynanacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here