“Hatay’ın 3. Büyük İlçesi Defne’de Neden Bir Devlet Hastanesi Yok”

0
249

birol-ertem-12Birol Ertem Sağlık Bakanına Sordu: “Hatay’ın 3. Büyük İlçesi Defne’de Neden Bir Devlet Hastanesi Yok”

CHP Hatay Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Üyesi Dr. Birol Ertem Bütçe Görüşmelerinde Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’ye Hatay’ı sordu.

TBMM Genel Kurulu’nda, bütçe görüşmelerinde CHP Hatay Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Üyesi Dr. Birol Ertem, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’ye Hatay’ın yaşadığı sorunları sordu.

Birol Ertem Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a; “Her ilçeye bir devlet hastanesi dediniz ancak Hatay’ın 3. Büyük ilçesi ve 140.000 nüfusu olan Defne’de 1 devlet hastanesi yoktur. Anayasal hak olan Sağlık hizmeti alma hakkından vatandaşlarımız daha ne kadar mahrum kalacaktır? Ayrıca Hatay ilimizde Suriyeli sığınmacılardan dolayı nüfus % 30 artmıştır. Hatay il ve ilçelerinde bulunan hastanelerde yoğun bakım ve poliklinik hizmeti Suriyeli sığınmacıların yarattığı yoğunluktan dolayı alınamamaktadır. Bu durum sonucu yoğun bakım hastalarının çoğu çevre illere sevk edilmektedir. Sevk sırasında bir kısmı yolda ölmektedir. Bu mağduriyetin giderilmesi için yapılan bir çalışma var mıdır?” sorularını yönetti.

Birol Ertem ayrıca Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’ye, Hatay’da Suriyeli sığınmacılardan dolayı işsizliğin son yıllarda %100 arttığını ifade ederek; “Hatay’da ekonomik olarak ciddi kayıplar yaşanmıştır. İşsizliğin giderilmesi ve ekonomiye katkı sağladığı için il ve ilçelerde yapımına uzun yıllar önce başlanmasına rağmen bir türlü bitirilemeyen organize sanayilerin bir an önce bitirilmesi ile ilgili yaptığınız bir çalışma var mıdır?” diye sordu.

Birol Ertem’in sorularına ilk olarak yanıt veren Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Defne İlçesinin merkezden ayrıldığı için mevcut Devlet Hastanesinin hizmet verdiğini ama Devlet Hastanesinin yetersizliği durumunda Defne İlçesi içinde bir çalışma yapılabileceğini belirtti. Bakan Akdağ ayrıca, Suriyeli sığınmacıların mevcut hastanelerdeki poliklinik ve yoğun bakım ünitelerinde çok fazla yoğunluk yarattığından Türk Vatandaşlarının buralardan yeterli sağlık hizmetini alabilmesi için sadece Suriyeli sığınmacılara hizmet verecek sağlık ünitelerinin açılacağını belirtti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü de Suriye savaşından sonra Hatay’da işsizlik rakamlarının arttığını ve ekonomik sıkıntıların baş gösterdiğini belirterek, bu sıkıntıların giderilmesi için Organize Sanayilerin bir an önce bitirilmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here