“Hatay’ı İleriye Taşımak Boynumuzun Borcu”

0
63

HATİAB Başkanı Güder, Hatay Günleri’ne Yoğun Katılım Olmasını Beklediklerini Kaydetti

Bu yıl Hatay Valiliği tarafından ‘Hatay Günleri’ni düzenleme görevi verilen Hatay İş Adamları ve Bürokratları Derneği Başkanı İbrahim Güder, 26-30 Eylül tarihlerinde arasında İstanbul Maltepe’de düzenlenecek olan Hatay Günleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Tek amaçlarının Hatay’ı önce tüm Türkiye’ye, ardından dünyaya her yönüyle tanıtmak olduğunu kaydeden Güder, HATİAB olarak tüm enerjilerini, bu organizasyonun en mükemmel şekilde tamamlanması için harcadıklarını belirtti.

Hatay Günleri’nde birçok yenilik de yaptıklarını kaydeden Güder, her gün konserlerle renklendirilecek olan etkinliklere yoğun katılım olmasını beklediklerini ifade ederek; “Ben, Hatay Günleri ile güzide şehrimiz Hatay’ın İstanbul’da en iyi şekilde tanıtılmasını amaçlarken bu organizasyonu sebepsiz ve anlamsız bir şekilde eleştirip haber yapanlara tepki göstermiştim. Oysaki el ele vererek ilimizi en iyi şekilde tanıtmalıyız. Özet olarak bu dava Hatay davası, hepimizin davası. Hepimiz el ele vererek küçük yanlış anlamaları bir kenara bırakarak diyalog ve iletişimle daha iyi nasıl faydalı oluruz bunu düşünmeli ve bu doğrultuda haberler yapmalıyız. Hatay bir New York, Paris olması gerekirken sıradan mütevazı bir il olarak kalmıştır. Hatay tanıtım günleri, tanınırlığını arttırmak ve buraya gelecek insan sayısını arttırmak en büyük arzumuz. Bu sadece turizm olarak Hatay’a gelinmesi değil, sanayi olarak da istihdam arttırmaya dönük çalışmaları da teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Bizim gayemiz işsizlerimizin iş kaygısını gidermektir. Kamuoyunun önde gelen şahsiyetleri, siyasi faktörler olmak üzere takım ruhu ile Hatay’ı ileriye taşımaya, işsizliği önlemeye katkı sağlamaya ve istihdamı arttırmaya yönelik çalışmaları yapmak boynumuzun borcu. En ucuz maliyetle yapacağımız Hatay Günleri bizler için bir fırsat oluyor. Bunlarla ilgili ilk adım büyükelçilikler, konsolosluklar, ticari ateşeler, turizm ateşelerini etkinlik alanına davet edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Sitemim Kişiseldi”

Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı’na yönelttiği samimi öz eleştiriyi Başkan Ahmet Yetişen’in sanki tüm gazetecilere yapılmış gibi yorumlamasına üzüldüğünü de belirten Güder; “Hatay’da gazetecilerle bir araya geldiğimiz bir sohbet ortamında HGC Başkanı Ahmet Yetişen ve bir gazete sahibi değerli dostuma bilgi eksikliğinden dolayı amacını aşan haberle alakalı kırgınlığımı ve üzüntümü terbiye ve adap çerçevesinde dile getirip dostum ve hemşerim olan Sayın Yetişen’e sitemlerimi vurgulamıştım. Sitemim ve eleştirilerimin Hatay Gazeteciler Cemiyeti ile zerre kadar alakası yok.  Konu, dostum Sayın Yetişen ve çalıştığı gazete sahibi ile ilgilidir. Çünkü her ikisi de hakikaten dost bildiğim kişilerdir. Tepkim ve sitemime karşılık Cemiyetle şahsımı, derneğimizi ve organizasyonu karşı karşıya getirmek anlamsızdır. Şahsımın, Derneğimiz ve Hatay Günleri organizasyonun Hatay Gazeteciler Cemiyeti’yle, yönetimi veya üyeleriyle, Hatay’da mesleğini düzgün yapan bütün gazeteci dostlarımızla hiçbir sorunumuz olmadı olamaz. Ben eleştirimi sayın Yetişen’e ve çalıştığı kuruma yaptım, cemiyet veya gazeteci dostlarımızı bu konuya müdahil etme çabalarını anlamış değilim” diye konuştu. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here